Gemeente Nieuwegein

woensdag, 23 juni 2010
gezamenlijk persbericht.

Bijna zeshonderd jongeren aan werk, opleiding of stage

Van september 2009 tot mei 2010 meldden 905 jongeren zich bij het Jongerenloket. In deze periode hielp het Jongerenloket maar liefst 578 jongeren uit de Lekstroomgemeenten (gemeente Houten, Lopik, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein) aan regulier werk, een leerwerkbaan, opleiding of stage.

Regionaal actieplan bestrijding jeugdwerkloosheid

September 2009 ondertekenden 17 gemeenten in de regio Midden-Nederland het regionaal actieplan bestrijding jeugdwerkloosheid. Het Jongerenloket werkt aan de uitvoering van dit plan in de regio Lekstroom. De vier doelstellingen van het actieplan: jongeren langer op school houden, jongeren maken hun opleiding af, jongeren zo snel mogelijk aan de slag via regulier werk en jongeren fit houden voor de arbeidsmarkt. Voor de periode tot 31 december 2010 gaat het Jongerenloket verder met de uitvoering van deze doelstellingen.

Hier ziet u een jongere in gesprek met een medewerker van het Jongerenloket Jongerenloket

Het Jongerenloket is er voor jongeren tot 27 jaar uit de Lekstroomgemeenten. Jongeren die geen baan hebben, kunnen bij het Jongerenloket terecht voor begeleiding naar werk. Jongeren die voortijdig gestopt zijn met school krijgen via het Jongerenloket hulp bij het vinden van een leerwerkbaan, opleiding of stage. Het Jongerenloket is gevestigd op Zoomstede 2-6 in Nieuwegein en onderdeel van Werkplein Lekstroom. Werkplein Lekstroom is een samenwerkingsverband tussen gemeente Houten, Lopik, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein en UWV WERKbedrijf.

Samenwerkende organisaties

Bij het Jongerenloket werken medewerkers van het UWV WERKbedrijf, de Lekstroomgemeenten, het RMC (Meldpunt voortijdig schoolverlaten), het ROC Midden Nederland en het Leerwerkloket Utrecht.