Gemeente Breda

Snellere aanleg trapveld Elandstraat

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met een snellere aanleg van een kunstgras veldje bij het jongerencentrum aan de Elandstraat in Brabantpark.

Recente gerechtelijke uitspraken blijken namelijk onverwachte mogelijkheden te bieden om dat trapveld binnen het huidige bestemmingsplan toch uit te kunnen voeren. Het geld ervoor is reeds beschikbaar.

In eerste instantie kon een trapveld er pas komen na aanpassing van het bestemmingsplan. Binnen de bestaande bestemming âspeelvoorzieningâ was immers geen trapveld mogelijk.

Een ontheffingsprocedure om het veldje op korte termijn te realiseren is vanwege het kostenaspect niet gestart. Vandaar dat aanleg uitgesteld zou worden tot na de herziening van het bestemmingsplan Brabantpark. Naar verwachting zou de procedure daarvoor in 2012 zijn afgerond.

Maar recent heeft de Raad van State het begrip âspeelvoorzieningâ in bestemmingsplannen ruimer uitgelegd en bepaald dat onder dat begrip ook voetbal- en/of basketbalveldjes vallen. Om die reden kan het trapveldje aan de Elandstraat ook zonder bestemmingsplanwijziging snel worden aangelegd.

Wethouder Boelema: âIk ben voor de jongeren van Brabantpark erg blij met dit nieuws. De voorbereidingen zijn nu gestart. Als alles meezit kan het veldje nog dit jaar opgeleverd worden.â

Met de wijkraad Brabantpark en omwonenden zal vooraf zorgvuldige communicatie plaatsvinden.

Breda, 23 juni 2010