Gemeente Almere

Start bouw bedrijfspand Bipharma in Almere Poort

23-06-2010

Logo Almere Poort Op vrijdag 25 juni slaat burgemeester Annemarie Jorritsma de 1e paal voor het bedrijfspand van Bipharma in de grond. Het nieuwe bedrijfspand wordt gerealiseerd op het hoogwaardige en representatieve bedrijventerrein Lagekant direct aan de A6. De komst van Bipharma betekent niet alleen de ontwikkeling van het eerste bedrijf op Lagekant het brengt ook 30 voltijdbanen naar Almere. Volgens de gemeente past de komst van Bipharma naar Almere naadloos in de economische ontwikkeling die de stad nastreeft op het gebied van Health, Wellness en Life Sciences.

Specialistische gezondheidsmarkt

Bipharma levert producten en diensten voor de specialistische gezondheidsmarkt van de dermatologie en injectiepreparaten. In ruim zestig jaar tijd heeft het bedrijf een sterke positie verworven in de Benelux en is het klaar voor zijn volgende stap om verder te groeien op de gezondheidsmarkt.

Hiervoor verhuist Bipharma van Weesp naar Almere. Ook zal in hetzelfde pand zusterbedrijf Clindia uit Leusden worden gevestigd voor de levering van apparatuur en diagnostische testmaterialen aan klinische laboratoria en huisartsenlaboratoria. Het nieuwe bedrijfspand van circa 2.900m2 wordt gerealiseerd door Pleijsier Bouw en is een ontwerp van VDH Architecten. Holland Realty Partners heeft als vastgoed adviseur van Bipharma het gehele huisvestingstraject begeleid.