Gerechtshof 's-Gravenhage


Veroordeling voor doodslag bij overval in woning Ameide

Den Haag, 23 juni 2010 - Het gerechtshof in Den Haag heeft op 23 juni 2010 een 48-jarige man veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor verboden wapenbezit en medeplegen van doodslag op een man in Ameide. Het slachtoffer kwam bij een gewelddadige overval in zijn eigen woning om het leven.

De verdachte en twee mededaders pleegden op bijzonder gewelddadige wijze een overval op een man in zijn woning te Ameide in juli 2006. Het slachtoffer werd enige dagen later dood aangetroffen in de woning. Bij de overval werd geld buit gemaakt.

De rechtbank legde in eerste aanleg aan de verdachte negen jaar gevangenisstraf op. Het openbaar ministerie heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van zestien jaar wegens moord geëist. De verweren die door de verdachte in hoger beroep zijn gevoerd, zijn door het hof verworpen.

De verdachte viel tijdens de behandeling van zijn zaak op 29 januari 2010 de voorzitter van de kamer van het Haagse hof fysiek aan. Deze strafkamer trad daarop terug. Een andere kamer van het gerechtshof, met drie nieuwe raadsheren, behandelde de zaak vervolgens overnieuw.

Bron: Gerechtshof 's-Gravenhage Datum actualiteit: 23 juni 2010 Naar boven