Gemeente Purmerend

Nieuws B en W 2010-06-22

23 juni 2010

Koemarkt wordt ook warenmarktgebied - Het college stemt in met het voorstel om de Koemarkt ook deel te maken van de warenmarkt. Dit voorstel is in overleg met de binnenstad- en Koemarkt-ondernemers en de Marktcommissie tot stand gekomen en gaat in per 1 juli. Hiermee wordt het totale warenmarktgebied groter en daarmee zijn de winkels in de binnenstad van Purmerend ook beter bereikbaar tijdens de markt. Tijdens de jaarlijkse kermisperiode op de Koemarkt kan die niet worden gebruikt voor de markt en wordt uitgeweken naar de Nieuwstraat.

Convenant leerlingbouwplaatsen - In Noord Holland werken gemeenten, corporaties en onderwijsinstellingen samen volgens het convenant Leerlingbouwplaatsen. Dit convenant is bedoeld om werkloosheid in de bouw terug te dringen door reguliere bouwwerken en renovaties uit te laten voeren door leerlingen in de bouw, begeleid door ervaren leermeesters. Het college gaat akkoord met de uitvoering van dit convenant. Dit betekent dat de gemeente twee keer per jaar alle geplande bouwwerken inventariseert en ambtelijk deelneemt aan de Commissie Leerling Bouwplaatsen van het Samenwerkingsverband Praktijkopleidingen Bouw (SPB). Ook betrekt de gemeente de Purmerendse ondernemersverenigingen en de VOWA bij de verdere uitwerking van dit convenant.

Bevolkingsprognose en woningproductieplanning - De gemeente maakt prognoses van ontwikkelingen in de stad zoals van het aantal inwoners. Deze prognoses worden onder andere gebruikt voor de raming van de uitkering uit het gemeentefonds.
Het college van burgemeester en wethouders neemt kennis van de 'bevolkingsprognose en woningproductieplanning 2010'. In het stuk is te lezen hoe het aantal inwoners van Purmerend zich tussen 2010 en 2025 zal ontwikkelen. In 2013 zal Purmerend de grens van 80.000 inwoners passeren. Deze prognose is gemaakt op basis van de woningproductieplanning. Deze is door het college vastgesteld. Dit is een raming van de nieuw te bouwen woningen in Purmerend.