Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - politie onderzoekt insluipingen             |

De politie stelt een onderzoek in naar insluipingen in de Achterhoek, waarbij bewoners worden afgeleid en men het vooral op geld heeft voorzien. Tips over de verdachten zijn welkom op 0900- 8844.


De laatste insluiping vond op donderdag 17 juni plaats bij een oudere bewoner aan de Goossensweg in Meddo. De man kreeg omstreeks 15.15 uur bezoek aan zijn boerderij en werd aan de praat gehouden door een getinte man met een paardenstaart. Kennelijk is iemand anders naar binnen geglipt en heeft kans gezien om geld weg te nemen.


De politie heeft de afgelopen maanden al van vier van dergelijke insluipingen een aangifte opgenomen. Deze vonden plaats in Borculo, Groenlo en nog een keer in Meddo.
Zij vermoedt dat twee of meer verdachten op pad zijn. Hierbij heeft men het vooral voorzien op vrijstaande woningen en boerderijen. Met uiteenlopende smoezen wordt de bewoner naar buiten gelokt en zien één of meer betrokkenen kans om naar binnen te glippen.


Het politieonderzoek heeft nog niet tot een aanhouding geleid. De politie vraagt mensen om alert te zijn en bij onraad zoveel mogelijk informatie aan de politie door te geven. Hierbij wordt gedacht aan een signalementomschrijving en informatie over de gebruikte auto.

|     |Vorden - winkeldievegge aangehouden                       |

De politie heeft dinsdag 22 juni een 31-jarige vrouw uit Vorden verhoord over een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Dorpsstraat in Vorden. De vrouw werd op heterdaad betrapt toen zij daar drie blikken bier probeerde te stelen.


De politie kreeg omstreeks 08:15 uur de melding van de winkeldiefstal. De vrouw was door het winkelpersoneel staande gehouden toen zij de supermarkt wilde verlaten. Een medewerker van de supermarkt had gezien dat de vrouw de blikken bier in haar tas stopte en de kassa passeerde zonder hiervoor de betalen. De politie heeft de vrouw overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en maakt proces-verbaal op. Ook heeft de vrouw een winkelverbod gekregen.

|     |Ulft - verwarde man aangehouden                           |

De politie heeft dinsdagochtend 22 juni op de F B Deurvorststraat in Ulft een 40-jarige verwarde man uit Terborg aangehouden. Er waren klachten over de man en bij aanspreken door de politie werd hij zeer agressief en bleek niet meer voor rede vatbaar.


De politie kreeg omstreeks 11:00 uur de melding dat een vermoedelijk verwarde man samen met een hond in de omgeving van de Veldstraat in Ulft zou lopen. De man zou onder meer vlak voor langsrijdende auto's lopen. De politie heeft hem aangetroffen toen agenten de man op zijn gedrag aanspraken, werd de man opstandig. Bij controle bleek de man nog openstaande boetes te hebben. Toen een agent de man hierop aansprak werd hij zeer agressief en was niet meer voor rede vatbaar. Met gepast geweld kon de man worden aangehouden en is hij overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

|     |Winterswijk - diefstal bij supermarkt                     |

De politie heeft dinsdag 22 juni een 26-jarige man uit Winterswijk verhoord over een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Europalaan in Winterswijk. De man had daar enkele boodschappen gedaan zonder hiervoor te betalen.


De politie kreeg omstreeks 20:15 uur de melding van de diefstal. Een medewerker van de supermarkt had de man na het passeren van de kassa gevraagd in zijn tas te mogen kijken. Hij had namelijk het vermoeden dat de man diefstal had gepleegd. Hierop nam de verdachte de benen. Het winkelpersoneel wist hem buiten te pakken te krijgen en in de tas van de man werden diverse levensmiddelen als groente en vlees te zitten die niet waren afgerekend. De politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau en maakt proces-verbaal op. Ook kreeg de man een winkelverbod.

|     |Ulft - jongen aangehouden voor diefstal van dvd           |

De politie heeft dinsdag 22 juni een 15-jarige jongen uit de gemeente Oude IJsselstreek verhoord over een diefstal van een dvd bij een muziekwinkel aan de Ir Sassenstraat in Ulft.


De politie kreeg omstreeks 16:00 uur de melding van de diefstal. De jongen was door het winkelpersoneel staande gehouden toen de alarmpoortjes afgingen op het moment dat hij de winkel verliet. Hij bleek in zijn broekzak een dvd te hebben zitten die hij niet betaald had. De politie heeft de jongen overgebracht naar het politiebureau. Daar legde hij een bekennende verklaring af over zijn daad. De jongen zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij een passende maatregel zal worden opgelegd. De dvd is teruggegeven aan de winkel.

|     |Varsseveld - inbraak bij supermarkt                       |

In de nacht van dinsdag op woensdag 23 juni is er ingebroken bij een supermarkt aan de Doetinchemseweg in Varsseveld. Hierbij zijn enkele tientallen sloffen sigaretten buitgemaakt.


De inbraak werd omstreeks 04:00 uur via de alarmcentrale gemeld. Men is het pand binnengekomen door een ruit te forceren. De buit bestaat voornamelijk uit sloffen sigaretten. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben dat met de inbraak in verband kan worden gebracht, te bellen met 0900-8844.

|     |Winterswijk - 15-jarige jongen onder invloed op snorfiets |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 23 juni op de Zonnebrink in Winterswijk een 15-jarige jongen uit Winterswijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op een snorfiets. Ook bleek hij gezien zijn leeftijd niet in het bezit van een geldig rijbewijs.


De politie hield de jongen omstreeks middernacht staande bij een alcoholcontrole op de bovengenoemde locatie. Een blaastest wees uit dat de snorfietsbestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,5 promille blies. De jongen bleek 15 jaar oud te zijn en dus ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --