Gemeente Deurne


Persberichten

Belastingsamenwerking waterschap en gemeenten

samenwerking

Het Waterschap Aa en Maas en de gemeenten Boekel, Deurne, Oss, Uden en Veghel hebben na uitvoerig onderzoek besloten samen te werken bij de heffing en invordering van belastingen. Dit heeft op 22 juni 2010 geresulteerd in de oprichting van een nieuwe belastingorganisatie die vanaf 1 juli 2011 voor het waterschap en de genoemde gemeenten de uitvoering van de belastingtaken zal verzorgen.

De belangrijkste overwegingen zijn dat door de samenwerking de dienstverlening aan de burgers verbetert en de uitvoeringskosten afnemen. De kostenbesparing past bij de wens om de administratieve lasten voor de burgers te verminderen. De burgers ontvangen vanaf januari 2012 van de nieuwe belastingorganisatie een gecombineerd aanslagbiljet, waarin zowel de heffingen van het waterschap als de gemeentelijke belastingen zijn opgenomen. Ook kwijtschelding en afhandeling van bezwaarschriften zal gezamenlijk worden uitgevoerd.

Het bestuur van de nieuwe belastingorganisatie wordt gevormd door vertegenwoordigers uit de colleges van burgemeester en wethouders en uit het dagelijks bestuur van het waterschap. De belastingmedewerkers van de gemeenten en het waterschap komen in dienst van de nieuwe belastingorganisatie. De belastingorganisatie zal worden gehuisvest in het gemeentehuis Oss, Raadhuislaan 2.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.nl