Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 23-06-2010

Politie haalt dronken bromfietser (42) van de straat

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond rond 19.45 uur een 42-jarige bromfietser uit Tilburg aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed op de Hoogtestraat tegen het verkeer in, zodat agenten besloten hem staan te houden. Bij een blaastest scoorde hij vervolgens 705 ug/l, terwijl voor hem 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Tilburgse naaktloper weigert broek aan te trekken

TILBURG: Een 39-jarige Tilburger is woensdagmorgen rond 01.30 uur aangehouden, omdat hij vrijwel poedelnaakt door de Kaapkoloniestraat liep. Agenten reageerden op een melding van omwonenden en zagen de man slechts gekleed in een T-shirt op een bankje zat, gadegeslagen door enkele omwonenden. De Tilburger verklaarde dat hij een weddenschap had verloren en een aantal uren naakt moest lopen. Hij wilde op verzoek van de agenten zijn broek echter niet aantrekken, waarna hij werd
gearresteerd wegens openbare schennis. In zijn broek, die agenten meenamen naar het bureau, werden harddrugs gevonden. De man zelf wekte ook de indruk drugs gebruikt te hebben.

Tilburger met inbrekersgereedschap in auto gearresteerd

TILBURG: De politie heeft woensdagmorgen rond 02.30 uur een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden. Agenten controleerden hem in zijn auto op de Kapelmeesterlaan, nadat hij eerder snel wegreed toen hij de surveillerende agenten zag rijden. In de auto werden diverse
inbrekerswerktuigen en een bivakmuts gevonden. Hij kon geen goede verklaring geven voor de aanwezigheid van de spullen in zijn auto. Het is volgens de Algemene Plaatselijke Verordering (APV) verboden om de tijdens de nachtelijke uren rond te rijden met gereedschap dat gebruikt kan worden bij inbraken. De Tilburger is ingesloten op het bureau.

Oisterwijker pakt verdachte van woninginbraak in de kraag

OISTERWIJK: Een bewoner van de Molenacker heeft woensdagmorgen rond 05.30 uur een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Eerder die nacht was de Oisterwijker wakker geworden en zag dat er bij hem was ingebroken en dat onder meer de autosleutel was gestolen. Toen hij een uurtje later gerommel bij zijn auto op de oprit hoorde, liep hij naar buiten en rende achter de 26-jarige man. Hij kon de verdachte, met een rugzak vol gereedschap, overmeesteren en vervolgens aan de politie overdragen. Hij had inderdaad de gestolen autosleutel bij zich, maar die zou hij naar eigen zeggen gevonden hebben.

Verkeerscontrole Bosscheweg: 25 bekeuringen

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Bosscheweg. Tussen 13.00 en 14.20 werden er 25 bekeuringen uitgeschreven, vooral voor het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en opgevoerde brommers en scooters.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 23-06-2010 13:39 | © Regio Midden en West Brabant |