Gemeente Boekel


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 9 juni 2010

In de collegevergadering van 9 juni j.l. zijn o.a. onderstaande onderwerpen aan de orde geweest.

Servicenormen
Het college heeft besloten per 1 september 2010 servicenormen in te voeren. De gemeente Boekel werkt continu aan haar dienstverlening. Een onderdeel hiervan is het werken met servicenormen. Dit zijn concrete beloften van de gemeente aan haar bezoekers/klanten, zodat zij weten waar zij aan toe zijn.

Wijziging achtervangovereenkomst Nationale Hypotheek Garantie Met ingang van 1 januari 2011 neemt het Rijk de gehele achtervang voor de Nationale Hypotheek Garantie, afgegeven voor hypothecaire leningen, aangegaan vanaf 1 januari 2011, voor zijn rekening. Tot die datum is de achtervang voor gegarandeerde hypotheken voor 50% voor rekening van de gemeente en 50% voor rekening van het Rijk.

Plan van Aanpak IBN â Gebruik Openbare Ruimte
Het College heeft besloten om IBN opdracht te geven voor het uitvoeren van een aantal projecten, zijnde:
het inventariseren van illegaal in gebruik genomen gronden en het legaliseren van de illegale situatie middels verkoop of terugvordering; het intrekken van bouw- en sloopvergunningen die ouder zijn dan 2 jaar en waar nog niet gestart is met de werkzaamheden; het inspecteren van alle drukrioolgemalen.

Vaststelling wijzigingsplan 'Peelhorst, Venhorst' Het wijzigingsplan âPeelhorst, Venhorstâ op grond van artikel 3.6, lid
1a van de Wet ruimtelijke ordening ongewijzigd vaststellen ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.