Saxion
BR>

wo 23 juni 2010

Saxionstudenten ontwerpen damrobot

Vier vierdejaars studenten Elektrotechniek van Saxion hebben een robot ontworpen die kan dammen. Na een half jaar onderzoeken, programmeren en testen hebben de studenten een robot die zelfstandig kan dammen.

De robot, GER genaamd (afkorting voor gaming & educational robotics), heeft de vorm van een grijparm en bestaat uit hardware en software. GER houdt de status van het spel bij (ogen), bepaalt wat de volgende zet is (hersenen ofwel de computer) en maakt de uiteindelijke zet (robotarm).

Zijn `hersenen' berekenen de ultieme strategie voor een potje dammen aan de hand van de positie van de stenen en de mogelijke zetten van de tegenstander.

De afronding van dit project valt samen met de lancering van de nieuwe studieroute Mechatronica, die in september van start gaat. Mechatronica is een vierjarige studieroute van Saxion binnen de opleidingen Elektrotechniek, Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde. Hiermee speelt Saxion in op de vraag vanuit de mechatronica-industrie in Twente naar breed opgeleide ingenieurs. De hbo-opleidingen stomen toekomstige mechatronici klaar voor het ontwerpen van systemen en machines.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

U bent van harte welkom tijdens de presentatie van de damrobot op donderdag 24 juni van 12.00 tot 13.00 uur. Deze vindt plaats in de Stadscampus van Saxion aan de M.H. Tromplaan 28 in Enschede, ruimte Wolvecamp 2.09. Aanmelden via Lindsey Wagenar, communicatiemedewerker academie Life Science Engineering en Design, tel. 053 - 487 14 20 of via l.s.wagenar@saxion.nl.

Voor inhoudelijke informatie neemt u contact op met de heer D. de Vries, tel. 053-487 13 67 of de heer H. Stokkink tel. 053 - 487 13 37, docenten Elektrotechniek.

Bekijk het filmpje van de damrobot op YouTube >>


____________________ Zoek