Deelgemeente Charlois Rotterdam

Gratis fitness bij Sportplaza Zuiderpark

Bij het Sportplaza in het Zuiderpark ten zuiden van Ahoy zijn onlangs zeven spectaculaire buiten-fitnessapparaten in gebruik genomen. Een unieke voorziening in Rotterdam. De apparaten zijn geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar en werden de afgelopen dagen al druk uitgeprobeerd.

Van de outdoor-fitnesstoestellen op het Sportplaza Zuiderpark wordt inmiddels al enthousiast gebruik gemaakt (foto: fotopersbureau Cor Vos) Eind 2009 stemde de deelraad van Charlois in met het plan om in het Zuiderpark fitnesstoestellen te plaatsen, met als doel individuele sportbeoefening te stimuleren en aan iedereen die dit wil de gelegenheid te bieden gratis sportschoolfaciliteiten te gebruiken.

Het gaat om zeven outdoor fitnesstoestellen voor jong en oud (vanaf 12 jaar). De toestellen zijn ontwikkeld door fitness-deskundigen en nodigen uit tot meer bewegen in de buitenlucht.

Het is een eenvoudige en fijne manier om de conditie te verbeteren en het mooie is: iedereen vanaf 12 jaar kan er dagelijks gratis gebruik van maken.

U vindt de fitnesstoestellen tussen de sportvelden van het Sportplaza. Het gebruik is niet moeilijk. Op de toestellen staan plaatjes die de oefeningen duidelijk uitleggen.

Wilt u onmiddellijk enthousiast aan de slag, dan nog een tip: bouw het rustig op, zo voorkomt u spierpijn en blessures.

Tot ziens op het Sportplaza Zuiderpark!