TenneT


TenneT start veiligheidscampagne rond hoogspanning

22-06-2010 Elektriciteitstransporteur TenneT start vandaag een veiligheidscampagne, om specifieke doelgroepen te waarschuwen voor de gevaren van hoogspanning. De campagne 'Geef elektriciteit de ruimte: houd voldoende afstand' richt zich met name op recreatie en werkzaamheden in de buurt van hoogspanningsmasten.

Belangrijke doelgroepen zijn bijvoorbeeld vissers en vliegeraars die in de buurt van hoogspanningslijnen actief zijn, zeilers die met hun hoge masten onder hoogspanningslijnen doorvaren, vrachtwagenchauffeurs die werkzaamheden uitvoeren met landbouwwerktuigen met lange trekarmen, hijskranen en kiepwagens en agrariërs die het land op gaan met hooiwagens en sproei-installaties. Het betreft hier werkzaamheden, die een risico met zich mee kunnen brengen in de nabijheid van hoogspanningslijnen. Te dicht benaderen van hoogspanningslijnen brengt risico's met zich mee. TenneT adviseert om hier alert op te zijn en voldoende afstand te houden van hoogspanningslijnen. Om dit onder de aandacht te brengen start TenneT de campagne.

Gericht op specifieke doelgroepen
De laagdrempelige veiligheidscampagne richt zich met name op specifieke doelgroepen zoals vissers, vliegeraars, agrariërs en hoogwerkers etc. Dat gebeurt door middel van een gerichte campagne via internet, posters, advertenties en met billboards, die landelijk wordt uitgerold.
TenneT besteedt jaarlijks veel aandacht aan veiligheid rondom hoogspanning, ook vanwege het maatschappelijke belang van hoogspanningsverbindingen. De campagne sluit aan bij andere initiatieven in de energiesector en zal een jaarlijks terugkerend karakter krijgen. Hiermee neemt TenneT de verantwoordelijkheid om het publiek te informeren over de gevaren van hoogspanning. In het verleden hadden met name de regionale netbeheerders deze rol. TenneT kocht het afgelopen jaar de meeste 110 en 150 kV netten van deze netbeheerders over.

www.tennet.org/veiligheid
www.energieveilig.nl

Geef electriciteit de ruimte; Ballonstof