D66

woensdag 23 juni 2010

Privacy Platform in het EP over cookies!

Op woensdag 23 juni van 12-15 is er in het EP weer een nieuwe bijeenkomst van het Privacy Platform van Sophie in ´t Veld.

cookies

Dit keer is het thema ´online behavioral advertising´. Veel van de reclame die internetgebruikers krijgen voorgeschoteld tijdens het surfen is gebaseerd op surfgedrag. Deze, voor bedrijven waardevolle en effectieve manier van adverteren, staat op gespannen voet met de privacy van consumenten: internetgebruikers worden niet om toestemming voor het gebruik van deze gegevens gevraagd, laat staan dat zij zich bewust zijn dat hun surfgedrag wordt geanalyseerd en gebruikt voor marketingdoeleinden.

Een panel van experts, bestaande uit Alexander Hanff (Privacy International), Alexander Singewald (President van Singewald Consultants Group), Anne Toth, (Vice President and Head of Privacy van Yahoo!) en Kimon Zorbas (Vice President van IAB Europe), zullen met elkaar en met het publiek in debat gaan om de verschillende vormen van 'online behavioral advertising', de voordelen ervan en de gevaren voor de privacy te bespreken.