Gemeente Winterswijk

Website gemeente Winterswijk vernieuwd

Website gemeente Winterswijk vernieuwd

De gemeente Winterswijk heeft vanaf vandaag een nieuwe website. De gemeente wil de dienstverlening voor inwoners zo makkelijk mogelijk maken. Digitale diensten, vanuit huis zaken met ons regelen, worden daarbij steeds belangrijker. De vernieuwde website sluit aan bij deze ontwikkeling.
Meest opvallend is de verandering van de vormgeving van de website, maar er is meer. U kunt voortaan online een afspraak met ons maken. Een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie (GBA) opvragen en een verhuizing doorgeven kon u al online doen, maar in de loop van dit jaar zullen meer digitale diensten beschikbaar worden. Uiteraard blijft de gemeente ook gewoon bereikbaar via de balie, telefoon, fax, mail- en briefverkeer.

De Rijksoverheid legt de verantwoordelijkheid voor de informatievoorziening over alle overheidsdiensten nadrukkelijk bij de gemeenten neer. De gemeente zit het dichtst bij de burger en is daarom het meest toegankelijke contact met de overheid. Bij het ontwerp van de nieuwe website is rekening gehouden met deze nieuwe informatiefunctie.

Voor het ontwikkelen van de digitale diensten heeft de gemeente Winterswijk zich verbonden aan een landelijk ontwikkeltraject samen met een grote groep andere gemeenten. Zo hoeft niet elke gemeente afzonderlijk het wiel uit te vinden, maar kan er geprofiteerd worden van centraal ontwikkelde kennis en techniek. Winterswijk is één van de eerste gemeenten die de gezamenlijk ontwikkelde dienstverlening aan de burgers via internet aanbiedt.