Gemeente Alphen aan den Rijn

kunstwerken van zwerfafval in stadhuis

Expositie van kunstwerken van zwerfafval in stadhuis

In de hal van het stadhuis is tot eind augustus een expositie van kunstwerken van zwerfafval te bezichtigen. Deze kunstwerken zijn gemaakt door leerlingen van Op Maat.

Bewustwording
De afgelopen maanden is in het kader van het Zwerfafval-plus-project op vijf basisscholen het Rommelatelier ingericht. Dit project wordt door de gemeente georganiseerd met het oog op bewustwording van het verschijnsel zwerfafval. Wethouder Hans Groen in t Wout vindt het belangrijk dat kinderen op een andere manier leren kijken naar hun omgeving en zich bewust worden van het effect van het weggooien van spullen op straat. Door dit project zijn zij na gaan denken over het recyclen van afval en hebben zij creatieve oplossingen bedacht voor hergebruik.

Werkwijze
Twee kunstenaars vertelden de kinderen kort over verschillende soorten rommel en bespraken fotos van kunstwerken die uit diverse afvalmaterialen vervaardigd zijn. Hierna gingen de kinderen de door henzelf op straat geprikte afvalmaterialen gebruiken voor het vervaardigen van een kunstwerk. De kinderen werkten in groepen en aan het eind van de workshop werd de delen tot een geheel samengevoegd.

De expositie is op 23 juni in het stadhuis geopend door wethouder Hans Groen in t Wout samen met de leerlingen van Op Maat. De expositie is te bezoeken tot eind augustus tijdens de openingsuren van het Stadhuis.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn