Achmea lanceert game om veiligheid werkvloer te vergroten

23/06/2010 11:21

Achmea

Hierbij gaat het om de val van een hoge trap, ladder, of steiger, maar ook om de val van een vrachtwagen tijdens het uitladen, én: van een keukentrapje op kantoor. Om het veiligheidsbewustzijn bij werknemers en werkgevers te bevorderen, lanceert Achmea vandaag de online game 'De Doeners'.

Met het spel - dat gespeeld wordt via de website www.waarzijnwemeebezig.nl/doeners , maar dat op verschillende andere websites (zoals Hyves en Nu.nl) onder de aandacht wordt gebracht - wil Achmea mensen bewust maken van de mogelijke gevaren en veiligheidsrisico's op de werkvloer (in dit geval: de bouw). Ook deelt het via de game kennis, feiten en inzichten omtrent 'veilig werken'.

Spelers van De Doeners worden uitgedaagd de bouwvakkers in het spel zo snel én veilig mogelijk (ongelukken kosten punten) door de vier verschillende gamelevels te loodsen. In en voorafgaand aan deze levels worden spelers geattendeerd op het belang van zaken als het dragen van een valhelm, het lezen van de veiligheidsinstructies voorafgaand aan een (risicovolle) klus, het goed en accuraat plaatsen van steigers en het nemen van voldoende pauzes om scherp en alert te blijven.

De Doeners is ontwikkeld in het kader van de campagne Waarzijnwemeebezig.nl, waarmee Achmea actuele maatschappelijke issues - zoals veiligheid op de werkvloer, 'duurzaam en flexibel (door)werken', maatschappelijk verantwoord ondernemen en een gezonde balans tussen werk en privé - aan de kaak stelt en samen met haar merken meedenkt over oplossingen. "Achmea zet zich in voor een gezonde en prettige samenleving", aldus woordvoerder Bert Rensen. "Als verzekeraar met 'coöperatieve roots' en een grote maatschappelijke betrokkenheid voelen we ons daartoe verplicht. Bij een gezonde en prettige samenleving hoort ook een gezonde en prettige werkomgeving. Dat is om te beginnen een veílige werkomgeving. Een werknemer die werkt onder veilige werkomstandigheden loopt minder snel lichamelijke schade en persoonlijk letsel op, met alle gevolgen van dien. En een werkgever die voldoende oog heeft voor de veiligheid in zijn organisatie voorkomt niet alleen schadeclaims achteraf, maar reduceert ook de kans op kosten wegens verzuim. Met de game willen we de veiligheidscultuur op de werkvloer bevorderen."

De game kan vanaf vandaag gespeeld worden via www.waarzijnwemeebezig.nl/doeners . Deelnemers maken kans op een wellnessarrangement t.w.v. 200 euro.





http://newsclipper.nl/news/id/707