Gemeente Echt-Susteren


Inspraak voorontwerp-bestemmingsplan kern Roosteren

In het kader van de wettelijk vereiste actualisering van bestemmingsplannen wordt voor de kern Roosteren een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het nieuwe bestemmingsplan is een beheersplan. Dit betekent dat in hoofdzaak wordt uitgegaan van de bestaande situatie (bebouwing en gebruik). Het plan wordt globaal begrensd door de huidige woonkern Roosteren en omgeving.

Â

Graag vernemen wij uw mening over het voorontwerp van het bestemmingsplan. Voordat de officiële bestemmingsplanprocedure wordt gestart, wordt hiertoe een inspraakprocedure gevolgd conform de gemeentelijke Inspraakverordening. Dit houdt in dat het voorontwerp van het bestemmingsplan vanaf vrijdag 25 juni 2010 gedurende zes weken (dus tot en met donderdag 5 augustus 2010 ) voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op dinsdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en op woensdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Op maandag 12 juli 2010, wordt tussen 19.00 en 20.00 uur in gemeenschapshuis Hoge Bongerd, Eyckholtstraat 7 in Roosteren een inloopavond gehouden. Tijdens deze avond kan een ieder kennis nemen van het bestemmingsplan en kunnen desgewenst hierover vragen worden gesteld.

Het bestemmingsplan kan ook worden bekeken via de website van de gemeente www.echt-susteren.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.Â

Â

Gedurende deze termijn kunnen schriftelijke inspraakreacties worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van âvoorontwerp-bestemmingsplan Kern Roosterenâ. De reacties dienen te zijn voorzien van een duidelijke en volledige vermelding van uw naam en adres en motivering.

Â

Na afloop van de inspraakprocedure nemen burgemeester en wethouders een standpunt in over de ingediende inspraakreacties. Daarna wordt het ontwerpbestemmingsplan na voorafgaande bekendmaking ter inzage gelegd en kunnen wederom door eenieder zienswijzen worden ingediend. Tot slot beslist de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na vaststelling staat voor belanghebbenden beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.