Gemeente Echt-Susteren


Staatsecretaris Ank Bijleveld bezoekt Echt-Susteren

Staatssecretaris Ank Bijleveld, verantwoordelijk voor reisdocumenten, bezocht woensdag 16 juni de gemeente Echt-Susteren. Zij verrichtte de officiële opening van het loket âreisdocumenten niet-ingezetenenâ. Via dit loket kunnen Nederlanders die in het buitenland wonen een Nederlands reisdocument aanvragen in de gemeente Echt-Susteren. Â

Â

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft Echt-Susteren deze taak toebedeeld, gezien de gunstige ligging ten opzichte van België en Duitsland. Echt-Susteren ontvangt vooral Nederlanders uit deze grenslanden, maar ook Nederlanders uit andere landen over de gehele wereld kunnen in de Midden-Limburgse gemeente terecht. Voorheen konden de grensstreekbewoners alleen terecht bij de consulaten in Antwerpen en Düsseldorf voor een Nederlands paspoort. Maastricht, Den Haag en Enschede kunnen eveneens reisdocumenten uitgeven voor Nederlanders die in het buitenland wonen.

Â

Voor de niet-ingezetenen geldt dat zij een afspraak moeten maken voor de aanvraag van een reisdocument. Dat kan via de website www.echt-susteren.nl of telefonisch (0475 â 478 478). Aan de balie worden de papieren doorgenomen. Indien deze in orde zijn, is het reisdocument binnen vijf werkdagen gereed. Hier is geen verschil met de aanvraag door Nederlands die in Nederland wonen.

Â

Na de openingshandeling voerde mevrouw Bijleveld nog een gesprek met medewerkers van de afdeling Publiekszaken en met burgemeester Akkermans over grensoverschrijdende samenwerking.

Â

Â

fotografie: Rein Bollen