Gemeente Sluis


23/06/10 - Ondertekening maatwerkcontract

Op woensdag 23 juni, om 19.30 uur ondertekenen gedeputeerde Marten Wiersma, wethouder Peter Ploegaert van de gemeente Sluis en Klaas Bruins Slot van Ballast Nedam Gebiedsontwikkeling BV een maatwerkcontract dat verband houdt met de recreatieve ontwikkeling van de Baanstpolder. In het maatwerkcontract zijn tussen partijen afspraken gemaakt voor de aanleg van 33 hectare recreatienatuur in de 's Gravenpolder tussen Nieuwvliet-Bad en Breskens. Het is de bedoeling dat vanaf maart 2011 wordt gestart met de aanleg ervan. Hiermee wordt 33 hectare recreatienatuur, aantrekkelijk ingericht voor gebruik door recreanten en bewoners van de regio.

De integrale visie van het gebiedsplan Natuurlijk Vitaal heeft aan de basis gestaan van de afspraken tussen partijen. De afgelopen jaren hebben de gemeente Sluis en Ballast Nedam intensief samengewerkt om de Baanstpolder te Nieuwvliet-Bad in te richten als hoogwaardig recreatiegebied. Onderdeel hiervan betreft de recreatienatuur en een nieuw te realiseren vakantiepark. De Gebiedscommissie West Zeeuwsch-Vlaanderen heeft hierover een positief advies uitgebracht.

Door middel van de aanleg van de recreatienatuur ontstaat een meerwaarde aan natuur en landschap voor de regio. Dit vergroot de recreatieve aantrekkelijkheid van het gebied. De aankoop en de basisinrichting worden betaald door het rijk; de kosten van de aanleg komen voor rekening van Ballast Nedam.

Het bestemmingsplan van het vakantiepark heeft begin 2010 voor het publiek ter inzage gelegen. In de raadsvergadering van 15 juli 2010 zal het bestemmingsplan voor vaststelling worden ingebracht.