Gemeente Haren

Partners Brede School Oosterhaar ondertekenen intentieovereenkomst

Visie op nieuwbouw Brede School Oosterhaar

23/06/2010

Dinsdag 22 juni hebben de partners van de Brede School in Oosterhaar hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst om te komen tot gezamenlijk huisvesting in een multifunctionele accommodatie.

Deze partners zijn Stichting Baasis voor o.b.s. de Wissel, HulpVerleningsDienst Groningen voor het consultatiebureau en het Centrum Jeugd en Gezin, Stichting Kinderopvang Haren voor de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang en de gemeente Haren als opdrachtgever. Zij werken nu ook al samen, maar zijn nog afzonderlijk gehuisvest in de Wissel en het bijgebouw de Octopus aan de Mellenssteeg in Oosterhaar. Beide gebouwen zijn aan het einde van hun levensduur en daarom worden er plannen gemaakt voor nieuwbouw.

Ondertekening intentieovereenkomst brede school1

Visiedocument

Voor de intentieovereenkomst hebben de partners een visiedocument opgesteld waarin staat op welke manier zij met elkaar willen samenwerken, welke doelen zij nastreven en hoe dit het beste in een gebouw kan worden vertaald. De partners zien grote meerwaarde in de samenwerking en willen daarom veel ruimte samen gebruiken. Kernwaarden in de visie zijn onder andere open en toegankelijk, harmonieus, succesvol, kwaliteit, natuur, gewoon gebleven en tegelijkertijd bruisend. De Brede School in Oosterhaar wordt gezien als een marktplaats waar de partners elkaar niet als concurrent zien, maar elkaars producten juist aanvullen. De partners werken veel samen, weten wat de ander te bieden heeft en maken hier optimaal gebruik van.

Ondertekening

Met de ondertekening is het startsein gegeven voor de fase waarin de visie wordt uitgewerkt in een inhoudelijk en technisch programma van eisen. De ontwikkelingen zijn binnenkort te volgen op: http://www.bredeschooloosterhaar.nl/

Ondertekening intentieovereenkomst brede school2

Foto's: Van links naar rechts: Gerben Pek (wethouder onderwijs), Eelke Wiersma (HVD Groningen), Margreet Boiten (SKH) en Geert Jan Slager (stichting Baasis).