Gemeente Bedum


Naam gezocht voor nieuwe hal Zuidwolde

23 juni 2010
Bewoners noord en zuidwolde mogen naam nieuwe multifunctionele hal bedenken

De inwoners van Noord- en Zuidwolde worden door de gemeente uitgenodigd om te komen met suggesties voor een naam voor de nieuwe multifunctionele hal in Zuidwolde. In die hal is een sportzaal en kinderopvang gehuisvest. De hal is sinds een paar weken in gebruik. De officiële opening staat voor 10 september aanstaande gepland. Dan wordt ook de naam onthuld.

De gemeente roept met name de basisschooljeugd uit de beide dorpen op om met suggesties te komen, maar deelname staat ook open voor de andere inwoners van Zuid- en Noordwolde. Suggesties moeten vóór 15 juli aanstaande binnen zijn. Het college kiest uit de inzendingen de definitieve naam.

De gemeente stelt een aantal eisen aan de inzendingen. Zo moet de naam een relatie hebben met de dorpen Zuid- en Noordwolde. Namen van nog in leven zijnde personen, met uitzondering van die van het Koninklijk Huis, zijn niet toegestaan. Dat geldt ook voor suggesties waarin een verenigingsnaam is verwerkt. De gemeente heeft verder voorkeur voor suggesties die een relatie hebben met de locatie, de vorm en de gebruiksmogelijkheden van de hal.

De naam van de hal wordt tijdens de officiële opening op 10 september van dit jaar bekend gemaakt. De hal vervangt de Mauritshal die uit de jaren 70 stamt. De nieuwe multifunctionele hal is mede tot stand gekomen dankzij subsidie van de provincie Groningen en de EG. Met de bouw is ongeveer 1,5 miljoen Euro gemoeid geweest.

Het gebouw wordt uitgerust met een defibrilator (AED). Deze kon worden aangeschaft dankzij een inzamelingsactie van mevrouw Truus Sanders-Oldenziel, oud-huisarts in Zuidwolde.