Koninklijk Horeca Nederland

40 jaar lid van KHN

Persbericht 23 juni 2010
Eigenaren ontvangen oorkonde uit handen van directeur KHN Engels 40 jaar lid van KHN
Rotterdam, 21 juni 2010 - Engels Grandcafé Restaurants Zalen is 40 jaar lid van Koninklijke Horeca Nederland. Directeur Lodewijk van der Grinten overhandigt vandaag de oorkonde aan de drie directeuren van Engels om dit heugelijke feit te vieren. "Op leden zoals Engels is KHN trots, zij zijn de peilers van de vereniging" aldus Lodewijk van der Grinten.

Engels 40 jaar lid KHN Engels mag dan 40 jaar lid zijn van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland in zijn huidige vorm, maar feitelijk zijn ze dat al veel langer. De vader van Frans Engels sr. was medeoprichter van de eerste horeca-organisatie 'De Vereeniging' die zijn oorsprong vindt in Rotterdam in 1883. Destijds was de geplande drooglegging van de horeca de reden voor de horeca om zich te verenigen.

Engels Grandcafé Restaurants Zalen is een bekend icoon in Rotterdam. In 1988 werd zij bij Koninklijke beschikking hofleverancier, mede op basis van haar bijzondere functie in de regio.

Gevestigd in het Groot Handelsgebouw weet elke Rotterdammer Engels te vinden. Uit de veelzijdigheid van dit bedrijf blijkt dat bij Engels alles mogelijk is, 'neen' wordt niet verkocht. Een bekend fenomeen zijn o.a. de zomeractiviteiten op het dakterras van Engels.

Directeuren Frans Engels, Els van der Vloed - Engels en Willem van der Vloed hebben de bedrijfsvoering van Frans Engels sr. overgenomen. Ze laten weten vereerd te zijn met het ontvangen van deze oorkonde.