KNHS

Veel deelname op Nationale Voltigedag
23 juni 2010
nationalevoltigedag2010

1 | 2

ERMELO (KNHS) -Afgelopen zaterdag werden beide rijhallen van het KNHS-centrum volledig in beslag genomen door ruim 280 voltigeurs. Op alle niveaus streden teams en solisten van 25 verenigingen uit heel Nederland om de prijzen en mogelijk plaatsing voor de Hippiade.

In de Beatrixhal werd de hele dag in de lagere klassen gevoltigeerd. Alle deelnemers lieten zich van hun beste kant zien. Hier staat het plezier in de sport centraal. De klasse E werd gewonnen door t Prinsepaard met een topscore van 6.1! In de klasse basis gingen de eerste prijzen naar de Kasteelruiters (galop) en Hornedamme (stap).

De Prins Willem Alexanderhal was s ochtends de arena voor de solisten. In de klasse junioren ging de eerste prijs naar Diede Pierik (VV de Wittegheit), de klasse C werd gewonnen door Sandra Heering (VV de Nieuwe Heuvel) beide voltigeurs staan komend weekend aan de start van het CVI in Krumke (DL).
De klasse B werd gewonnen door de EK finaliste van 2009, Eva Willemse. In de klasse A werd de hoogste score behaald door Carola Sneekes, ook zij zal komend weekend starten in Krumke.
In de middag was het tijd voor het junioren team van St. Hubertus en de klasse C en D teams. Hierin is duidelijk een stijging van het niveau in de breedte zichtbaar, de klasse C telde maar liefst 9 teams. Alle teams waren aan elkaar gewaagd, in de klasse D ging de winst naar VV de Ravenruiters, alle teams behaalden hier een winstpunt! De winst in de klasse C werd behaald door TOP uit Hardenberg.

Voltigeren is een paardensport en om dit extra te benadrukken waren er door sponsor Kiela Ruitersport extra prijzen beschikbaar gesteld voor de bestgaande paarden. Deze werden gewonnen door; Bonita (VV Lichtenvoorde), Zazie (t Prinsepaard), Raimond (de Eenhoorn), Nathal (TOP). Bij de solisten behaalden 2 paarden een gelijke score, Robin Hood (VV Groenendaal) en Lord Lexus V (VV de Nieuwe Heuvel). Alle paarden ontvingen een mooie statie deken!

Alle uitslagen zijn te vinden op de website van de KNHS Voltigevereniging www.voltige.nl

Fotos: Boelo Meijer Fotografie