Patiëntjes van het Màxima testen SoundSteps

23/06/2010 10:20

Maxima Medisch Centrum

Patiënten van de kinderafdeling van Màxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven testen het interactieve speelconcept SoundSteps. SoundSteps dat de innovatieprijs tijdens Kindvak in de wacht sleepte, vindt nu voor het eerst zijn weg in de zorg. Met de feedback van de kinderen en de kinderartsen wordt het innovatieve speelconcept verder ontwikkeld.

Het interactieve speelconcept SoundSteps past goed in de visie van het Màxima. Naast het leveren van kwalitatieve zorg is een prettig verblijf op de kinderafdeling van groot belang. Medewerkers van de kinderafdeling doen er alles aan om de kinderen een stukje 'thuis' te bieden binnen de ziekenhuismuren. Als de patiëntjes meer op hun gemak zijn verloopt het genezingsproces voorspoediger. SoundSteps draagt hieraan bij door te zorgen voor sociale interactie en een positieve beleving van het kind en het gezin.

Het innovatieve speelconcept SoundStep is ontwikkeld door het Eindhovense bedrijf NYOYN. De SoundSteps is naast de zorgsector, ook bedoeld voor kinderopvang en primair onderwijs. NYOYN-directeur Bart van Goch: " Waarom SoundSteps? Om beter aan te sluiten op de behoefte uit de medische zorgsector, wil NYOYN graag feedback op het gebruik van de SoundSteps. Deze informatie zal NYOYN in samenwerking met, kinderen en medewerkers van de afdeling kindergeneeskunde testen en delen. Met mogelijk nieuwe speltoepassingen als eindresultaat."

NYOYN ziet de afdeling kindergeneeskunde van het Màxima als waardevolle partner. Mede vanwege het feit dat het ziekenhuis een nieuw zorgconcept neerzet in de vorm van het Vrouw Moeder Kind-centrum, biedt dit mogelijkheden voor de toekomst.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nyoyn.com