Gemeente Gorinchem


Activiteiten Gorinchem Beweegt

GORINCHEM, 18 juni 2010 - Het team Gorinchem Beweegt heeft de komende tijd een aantal activiteiten waarvoor zij gemeente-en regiobreed mensen oproept. Op vrijdag 18 juni is er een zwem 6-kamp voor het speciaal onderwijs en op woensdag 23 juni is er een Jeugdtriatlon.

Zwem 6-kamp voor het speciaal onderwijs
Gorinchem Beweegt organiseert op vrijdag 18 juni 2010 de zwem 6-kamp voor het speciaal onderwijs.
114 Kinderen van de scholen Beatrix de Burcht, De Cirkel, De Kleine Wereld en De Rotonde zullen tijdens dit spetterfestijn in actie komen.14 Teams strijden tijdens 6 spelen met én tegen elkaar. Dit alles gaat plaatsvinden van 12.00 tot 14.00 uur in het Caribabad, aan de Betaafsekade 8 te Gorinchem.

Gorinchem maakt zich klaar voor Jeugdtriatlon
Woensdag 23 juni 2010 organiseert Gorinchem Beweegt in samenwerking met het Caribabad en supermarkt Super de Boer de jeugdtriatlon 2010. Aan de triathlon kunnen basisschoolleerlingen uit de groepen 6,7 en 8 en alle
1een 2e jaars leerlingen van het voorgezet onderwijs deelnemen. Het is dit jaar voor het eerst dat leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen.

In goede samenwerking met alle vakdocenten lichamelijke opvoeding streeft Gorinchem Beweegt er naar om zo veel mogelijk leerlingen de kans te geven om deel te nemen aan dit evenement. Vandaar dat de groepen uitgebreid zijn en meer kinderen mee kunnen doen aan dit gezonde, gezellige en sportieve evenement.

De Gorcumse jeugd start met zwemmen, waarna er rondom de Schelluinse kade gefietst wordt. De triatlon wordt afgesloten met het onderdeel lopen. Start en finish zijn bij het Caribabad. Het doel van alle deelnemers is om onder luid gejuich de eindstreep te halen. Graag nodigen we iedereen uit om de kanjers aan te moedigen.

Waar vind de jeugdtriatlon plaats?
Dit spektakel zal op woensdag 23 juni plaatsvinden in en rondom het Caribad, Bataafsekade 8 in Gorinchem. Om 17.00 uur starten we met het voortgezet onderwijs en om 18.30 uur met de basisschool kinderen.

Hoe kunnen deelnemers zich inschrijven?
Inschrijven is geheel gratis en is mogelijk via het inschrijfformulier dat op school te verkrijgen is. Er kan ook een mail gestuurd worden naar Devie de Ronde van Gorinchem Beweegt. D.d.ronde@gorinchem.nl

Graag ontvangen we dan een naam, leeftijd, school en klas/groep. Inschrijven kan nog tot vrijdag 22 juni a.s. en op de dag zelf.

Gorinchem Beweegt
Gorinchem Beweegt is een initiatief van de gemeente Gorinchem. Het doel van Gorinchem Beweegt is om voor alle inwoners van de gemeente een leven lang sporten mogelijk te maken op een verantwoorde en aansprekende manier.