Politie Groningen

Woensdag 23 juni 2010

Provincie Groningen , 23-06-2010

Vrouw slachtoffer van beroving

GRONINGEN Een 21-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmiddag rond 17:00 uur het slachtoffer geworden van een beroving. Het slachtoffer liep op de Concourslaan door het Stadspark. Zij werd door een nog onbekende man aangesproken. De dader duwde het slachtoffer tegen de grond en beroofde haar van haar tas. De onbekende dader is daarna weggelopen en is nog voortvluchtig. De politie beschikt over een goed signalement van de overvaller. Het is een blanke man van ongeveer 40 jaar oud, 1.85/1.90 m lang, hij heeft een tenger postuur en een opvallend mager ingevallen gezicht. Hij was gekleed in een wit T-shirt en bruine broek. De overvaller had een grote bruine hond bij zich.

Het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. De politie vraagt getuigen zich te melden. Ook mensen die denken meer te weten over de identiteit van de overvaller worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbrekers aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagmorgen twee inbrekers (25 en 30 jaar) uit Groningen op heterdaad aangehouden. De agenten kregen een melding van een inbraak in een woning in De Sanstraat in Groningen. Het huis werd direct door agenten omsingeld. Bij het doorzoeken van de woning werden beide inbrekers op de bovenste verdieping aangetroffen. Op de bovenverdieping van de woning werd tevens een hennepkwekerij aangetroffen. De twee inbrekers zijn voor nader onderzoek ingesloten. De hennepkwekerij werd ontmanteld en alle apparatuur werd vernietigd. De politie stelt een onderzoek in.

Politie waarschuwt voor babbeltruc

HAREN De politie waarschuwt voor een babbeltruc. Afgelopen woensdag werden twee ouderen in Haren thuis benaderd door een nette man in pak. De laatstgenoemde van rond de 50 jaar oud bood aan de deur twee jacks gratis aan. Wel moest er een bedrag van 150 euro aan BTW betaald worden. Hij claimde van een welzijnsstichting te zijn. De bewoners gingen niet met de onbekende man in zee. Ook niet toen plots bleek dat de jas ook voor minder BTW van de hand kon. Er is een kans dat de man zich ook bij anderen aan de deur meldt. De politie adviseert met deze verkopers aan de deur niet in zee te gaan, omdat vaak sprake is van oplichting.

Man aangehouden voor belediging

GRONINGEN De politie heeft dinsdagnacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor een belediging. Tijdens een verkeerscontrole schold de verdachte de agenten uit, waarop hij mee moest naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gezochte man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond in een restaurant aan de Boumaboulevard een 54-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man had met tien familieleden gegeten en wilde de rekening van ruim 180 euro niet betalen. Toen de agenten de man natrokken bleek hij gezocht te worden voor oplichting. De verdachte zit voor deze zaak vast, de politie stelt een onderzoek in. Zijn gegevens zijn na bemiddeling door agenten achtergelaten bij het restaurant.

Automobilist botst tegen slagboom UMCG

GRONINGEN - Bij een eenzijdig verkeersongeval dinsdagmiddag is een 58-jarige automobilist uit Groningen in aanrijding gekomen met een slagboom van het UMCG. De man reed over het Hanzeplein en verloor, volgens getuigen, de controle over zijn auto. Hij kwam tot stilstand tegen een slagboom. De bestuurder bleef ongedeerd. De auto raakte beschadigd. Er bleek na onderzoek geen alcohol in het spel te zijn. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Fietsendief met loper aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagmorgen een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de Stadjer in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen een fiets probeerde te stelen. Bij fouillering troffen agenten een zogenaamde loper bij hem aan. Ook had hij een kentekenplaat van een gestolen brommer bij zich. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak in winkel

HAREN In een winkel aan de Meerweg in Haren is maandagnacht een inbraak gepleegd. Onbekenden vernielden de glazen voorgevel en namen uit de etalage meerdere goederen mee, waaronder bosmaaiers, bladblazers en motorzagen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie rolt hennepplantage op

OUDE PEKELA De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Anne Frankstraat een hennepplantage opgerold. De agenten troffen in twee slaapkamers een totaal van 556 hennepplanten aan. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn vernietigd. Omdat de 30-jarige bewoner de plantage in de slaapkamers had staan, sliep hij in de woonkamer. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Skater gewond bij ongeval

SEBALDEBUREN Een 29-jarige vrouw uit Zuidhorn is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Woldweg in Sebaldeburen. De vrouw op skates reed op het fietspad en werd over het hoofd gezien door een 20-jarige automobilist uit Doezum. Laatsgenoemde verklaarde verblind te zijn geweest door de zon en om die reden de 29-jarige niet te hebben zien aankomen. De vrouw is met vermoedelijk een armbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft naar aanleiding van het ongeval een rapport opgemaakt.