Politie Drenthe

Woensdag 23 juni 2010

Provincie Assen, 23-06-2010

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Personeel van een winkel aan de Noorderstraat in Emmen hield dinsdagmorgen een 26-jarige man uit het Duitse Twist aan voor winkeldiefstal. De man verliet de winkel en rekende twee T-shirts niet af. Hij is overgedragen aan de politie. Nader onderzoek leerde dat de man ook spullen had gestolen bij twee andere winkel in Emmen. Ook reed hij op een fiets die gestolen bleek te zijn. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

EMMEN In een winkel aan het Mondriaanplein in Emmen hielden beveiligingsmedewerkers dinsdagmiddag twee meisjes uit die plaats aan op verdenking van winkeldiefstal. Ze zijn overgedragen aan de politie. Eén van hen, een 14-jarige meisje uit Emmen, bekende mascara gestolen te hebben. Het andere meisje bleek niets gedaan te hebben en zij is direct weer in vrijheid gesteld. Nadat het 14-jarige meisje een verklaring had afgelegd is zij overgedragen aan haar ouders. De politie maakt proces-verbaal op en bureau HALT zal zorgen voor een passende straf.

Alcohol in het verkeer

ASSEN De politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag op de Groningerstraat in Assen een 47-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (830 ugl). Na het uitvoeren van de ademanalyse en het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van 10 uur in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs kon de man niet tonen zodat dit later zal worden ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

ASSEN Een 36-jarige Spaanse man botste in de nacht van dinsdag op woensdag op de Weiersstraat in Assen bij het achteruitrijden met een gehuurde auto tegen een muur. Getuigen belden de politie die constateerde dat de bestuurder gedronken had (590 ugl). De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs is hij met een rijverbod van zes uur in vrijheid gesteld.

Politie vordert rijbewijzen in

RODEN Op de N373 bij Roden vorderde de politie dinsdagmiddag het rijbewijs in van een 24-jarige Franse motorrijder. De man reed met een snelheid van 136 km per uur over deze 80-km weg.

RUINEN Op de N375 bij Ruinen reed een 34-jarige man uit Ruinerwold dinsdagmorgen met een snelheid van 136 km per uur langs een radarcontrole. Op deze weg geldt ook een maximumsnelheid van 80 km per uur. De man werd in zijn auto staande gehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dorstige dief

EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag is bij een slijterij aan de Wilhelminastraat in Emmen een ruit vernield. Uit de etalage zijn enkele flessen port en rosé gestolen.

Politie neemt wapens in beslag

ELIM/BOVENSMILDE Na anonieme meldingen stelde de politie dinsdag in Elim en Bovensmilde een onderzoek in naar de aanwezigheid van wapens. In een woning aan de Carstensdijk in Elim nam de politie een vuurwerkpistool met munitie in beslag. Ook vond de politie in deze woning bijna 70 gram amfetamine. De 18-jarige zoon des huizes wordt binnenkort als verdachte gehoord. In een woning aan de Meester Weijerstraat in Bovensmilde nam de politie een automatisch vuurwapen met munitie in beslag. De 51-jarige bewoner was thuis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vissers bekeurd

GIETEN Tijdens een visserijcontrole langs de Nijslootsweg in Gieten bekeurde de politie dinsdagmiddag twee vissers die de vereiste papieren niet konden tonen.

Aangehouden na bedreigen en beledigen buurvrouw

HOOGEVEEN Dinsdagmiddag hield de politie een 27-jarige man uit de Hoogeveense wijk Schutlanden aan op verdenking van het bedreigen en beledigen van een 33-jarige buurvrouw. De vrouw deed aangifte. Nadat de man op het politiebureau een verklaring had afgelegd is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.