Politie Haaglanden

Persberichten 23 juni

Haaglanden, 23-06-2010

Aangereden op zebrapad
Den Haag Een 55-jarige Haagse raakte dinsdag 22 juni gewond toen zij omstreeks één uur s middags het Spui wilde oversteken. Hoewel de vrouw gebruik maakte van het zebrapad verleende een 15-jarige fietsster haar geen voorrang. Het slachtoffer is met een mogelijke enkelbreuk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Zomer begonnen, eerste vuurwerkvangst
Den Haag Politiemensen die dinsdag 22 juni een vuurwerkbunker onder een winkel aan de Piet Heinstraat controleerden, ontdekten dat daar - tegen de regels in - 200 kilo vuurwerk lag opgeslagen. In de ruimte lagen ook tal van brandbare materialen opgeslagen. Tegen de eigenaar van de winkel wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autokraker gesnapt
Den Haag Dankzij een alerte getuige kon de politie woensdag 23 juni een 30-jarige autokraker aanhouden. De getuige belde omstreeks half één s nachts de politie toen hij zag dat de man in de Van Speijkstraat een autoruit insloeg en de wagen doorzocht. Op het moment dat de politie arriveerde, probeerde de verdachte nonchalant weg te lopen, maar de getuige wees hem als dader aan. Daarop werd de man aangehouden.

Vluchtpoging mislukt
Den Haag Een 18-jarige voortvluchtige Hagenaar kon dinsdag 22 juni na een korte zoektocht worden aangehouden. De politie kreeg een dag eerder de melding dat de jongen er tijdens begeleid verlof vandoor was gegaan. Politieagenten namen dinsdag een kijkje bij het ouderlijke huis van de 18-jarige aan de Delftselaan. Kort nadat politieagenten bij de portiekwoning hadden aangebeld, zagen agenten de jongen aan de achterzijde van het huis via balkons naar het dak klimmen om vervolgens via de achterkant een woning aan de Netscherstraat binnen te gaan. Nadat de agenten van de bewoonster van dit huis toestemming hadden gekregen om in de woning te kijken, troffen zij de verdachte aan op een bed onder een stapel kleding.

Gewond door openstaande portier
Den Haag Een 13-jarige Haagse fietsster raakte dinsdag 22 juni om 15.15 uur gewond bij een ongeval. Een 48-jarige Hagenaar parkeerde zijn auto op de Regentesselaan en opende zijn portier om uit te stappen. Hij zag daarbij de fietsster over het hoofd. De Haagse kon de portier niet meer ontwijken. Zij raakte gewond aan haar hoofd. Ambulancepersoneel bracht haar voor hechtingen naar het ziekenhuis.

Auto over de kop
Den Haag Een 85-jarige Haagse raakte dinsdag 22 juni om 16.45 uur gewond bij een aanrijding. Door nog onbekende reden reed de Haagse op de Denenburg tegen een geparkeerd voertuig aan en sloeg over de kop. De brandweer knipte het voertuig open en bevrijdde de vrouw uit haar benarde positie. Ambulancepersoneel vervoerde de vrouw met letsel aan haar arm naar het ziekenhuis.

Onwel tijdens het rijden
Den Haag Een getuige belde dinsdag 22 juni om 10.10 uur de politie omdat er een personenauto op de Bezuidenhoutseweg reed die tegen meerdere autos was gereden. Agenten die als eerste de auto zagen, ontdekten flinke schade aan het voertuig. Zij gingen voor het voertuig rijden en een ander politievoertuig er achter. Hierdoor was de 69-jarige Haagse bestuurder genoodzaakt te stoppen. De man was slecht aanspreekbaar en de agenten belden een ambulance. Ambulancepersoneel constateerde dat de bestuurder een lage bloedsuikerspiegel had en te weinig zuurstof in het bloed. Zij namen de zieke man voor verder onderzoek mee naar het ziekenhuis.

Hennepkwekerij in recreatiegebied
Den Haag Na een melding ontdekten politieagenten dinsdag 22 juni om 14.00 uur in het recreatiegebied de Uithof tussen het riet en andere planten een hennepkwekerij. Tussen de struiken stonden 215 hennepplantjes die ongeveer een maand oud waren. De politie ontmantelde de kwekerij en nam alle bijbehorende goederen in beslag en stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Te hard over snelweg
Den Hoorn Twee automobilisten raakten dinsdag 22 juni hun rijbewijs kwijt. De politie betrapte beide bestuurders toen zij in de avonduren met 185 km/u over Rijksweg A4 richting Den Hoorn reden. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 100 km/u. Beiden kregen een proces-verbaal en moesten ander vervoer organiseren.

Over de kop
Maasland Twee inzittenden (19 en 20 jaar) van een personenauto raakten dinsdag 22 juni om 20.45 uur gewond toen zij met hun auto op de Herenwerf over de kop sloegen. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder de controle over zijn auto kwijt en sloeg meerdere keren over de kop. De GGD vervoerde beide personen naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Meisje aangehouden na diefstal nagellak
Nootdorp - Een 13-jarige Nootdorpse werd dinsdag 22 juni omstreeks 11.00 uur aangehouden toen winkelpersoneel van een warenhuis aan het Paradeplein ontdekte dat zij een flesje nagellak wilde stelen. Het meisje was, samen met een vriendinnetje aan het rondkijken op de make-up afdeling van de winkel. Toen de twee de winkel wilden verlaten, ging het alarmpoortje af en liep de Nootdorpse terug naar het schap. Een winkelmedewerkster vroeg of ze in de tas van het meisje mocht kijken en ontdekte daar een flesje nagellak. De politie werd gewaarschuwd en agenten namen het meisje mee naar het bureau. Daar werd haar vader in kennis gesteld van haar aanhouding en kreeg zij een HALT-verwijzing.

Laaghangende zon zorgt voor problemen
Nootdorp - Door de laaghangende zon kwamen dinsdag 22 juni omstreeks 08.30 uur op de Vliehorst een automobilist en een scooterrijdster met elkaar in botsing. De 16-jarige Haagse reed op haar scooter over het fietspad, toen er vanuit een zijstraat een personenauto (57-jarige vrouw) het fietspad over wilde steken. Door de laaghangende zon zag de automobiliste de scooterrijdster echter over het hoofd en reed haar aan. Het meisje reed door de klap met haar scooter tegen een afzetbord en viel daar overheen. Zij is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd, maar hield aan haar val gelukkig alleen een gekneusde heup over. Tegen de automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet verlenen van voorrang.

Man aangehouden voor bedreiging vriendin
Delft - Agenten hielden dinsdag 22 juni omstreeks 23.00 uur, na een melding van problemen in een woning, een 54-jarige Delftenaar aan omdat hij zijn 52-jarige vriendin met de dood had bedreigd. De man werd ingesloten op het politiebureau. De vrouw deed aangifte van bedreiging.

Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.