Gemeente Soest

Storingen riolering buitengebied en gemalen Soest

23 juni 2010

Soest start vanaf 1 juli 2010 met een nieuwe aannemer, de firma Kanters, voor het oplossen van storingen aan de riolering van het buitengebied en de rioolgemalen.

De afgelopen 6 jaar heeft de firma Dusseldorp uit Lichtenvoorde voor Soest gewerkt. Deze firma heeft het werk voor het onderhoud en storingen voor de komende 5 jaren echter niet aangenomen. Daarvoor in de plaats heeft de firma Kanters uit Veghel de opdracht gekregen.

Het gaat bij de riolering in het buitengebied om de drukriolering in de Eempolder, langs de Birkstraat, de Soesterbergsestraat en de Amersfoortsestraat en het gaat om de vacuümriolering langs de Wieksloterweg, de Veenzoom en het 1ste en 2de Heezerlaantje.

Bij de gemalen gaat het om het gemaal aan de Dorresteinweg, waar heel Soesterveen op aangesloten is, en diverse kleinere gemalen.

Melden van storingen

Het bestaande telefoonnummer (035) 609 36 39) voor het melden van storingen in het buitengebied (als de rode lamp op de kast brandt) blijft gelijk.

Dit telefoonnummer wordt doorgeschakeld naar de firma Kanters.

De bekende okergele serviceauto's verdwijnen dus nu uit het straatbeeld en daarvoor in de plaats komen beige serviceauto's van de firma Kanters.