Gemeente Middelburg


Parkeerterreintje Zuidsingel gaat dicht

Met ingang van 1 juli sluit de gemeente Middelburg het terreintje aan de Zuidsingel, hoek Koepoortlaan. Sinds het vertrek en de sloop van de gebouwen van Miniatuur Walcheren was de ontstane open plek geliefd als parkeerterrein bij autobezitters. Zij konden daar namelijk hun auto gratis parkeren. Na een jaar gedogen heeft de gemeente Middelburg besloten het terrein vanaf donderdag 1 juli af te sluiten voor het openbaar verkeer.

De redenen hier voor zijn:
In het geldende bestemmingsplan (bijzondere openbare doeleinden) is het parkeren alleen toegestaan ten behoeve van het daar gevestigde bedrijf. Destijds dus Miniatuur Walcheren. In ieder geval niet voor de bewoners of bezoekers van de binnenstad.
De ingang van het terrein ligt aan een doorgaande fietsroute. De hoeveelheid in- en uitgaande verkeersbewegingen brengen de verkeersveiligheid voor de fietsers in gevaar.
Het gebruik door langparkeerders en mislopende inkomsten. De bedoeling was dat deze plek gebruikt kon worden als een soort van overloopterrein voor de buurt. Maar het blijkt dat het voornamelijk wordt gebruikt door langparkeerders. Omdat het parkeren bovendien gratis is, loopt de gemeente hierdoor ook inkomsten mis.
Doordat het hier gratis parkeren is, is er geen sprake van gelijkheidsbeginsel. Het parkeerbeleid van de gemeente Middelburg gaat uit van betaald parkeren in het gebied binnen de vesten en Kanaal door Walcheren. Nu is er ongelijkheid ontstaan tussen betalen en niet-betalen.

Het terrein wordt op 1 juli zodanig afgesloten, dat er geen autoâs op het terrein kunnen rijden.
Autoâs die vanaf die dag daar nog staan geparkeerd worden op kosten van de eigenaar weggesleepd.

Voor informatie kunt u bellen met de backoffice van Parkeerbeheer, telefoonnummer (0118) 67 57 41.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl