Gemeente Almere

Feestelijke opening Park De Evenaar

21-06-2010

Nieuwe sportfaciliteit op Evenaar in aanbouw Op woensdag 23 juni wordt Park De Evenaar officieel feestelijk geopend. De Evenaar bestaat al jaren maar omdat we dit jaar toch wel mogen beschouwen als een hoogtepunt in de ontwikkeling van het park, willen we dit niet zomaar voorbij laten gaan. Op 23 juni worden drie nieuwe gedichtenplaten onthuld en kan ook de nieuwe tennisbaan en basketbalveld in gebruik worden genomen.

Gedichtenroute

De gedichten die deel uitmaken van het Poëtisch Arboretum zijn geschreven bij bijzondere bomen. Op 23 juni worden drie nieuwe gedichtenplaten onthuld en komt het totaal aan gedichtenplaten op acht. De nieuwe gedichten zijn geschreven door groepen die dagelijks met de Evenaar te maken hebben. Samen met dichter Hein Walter kwamen leerlingen van groep 8 van basisschool De Dukdalf, bewoners van de Rode Flat aan de Palembangweg en leerlingen van klas 1 C van het Buitenhout College tot gedichten bij een okkernoot, een zwarte populier en een magnolia.

Sport & beweging

Naast voetballen en skaten kan er vanaf 23 juni ook gebasketbald en getennist worden op de Evenaar. Voor de wat rustigere sporters zijn er twee jeu de boulesbanen. Voor wie over De Evenaar in zijn volle lengte van 3 kilometer wil rennen, is er een pad met maatstrepen, een gigantische duimstok van begin tot eind.

De Evenaar

De Evenaar is de verkeersader van Almere Buiten die dagelijks door vele Almeerders wordt gebruikt. Ook de ontwikkeling van de groenstrook tussen de rijbanen is al jaren aan de gang: de zomerse zonnebloemen zijn traditie, er liggen al vier gedichtenplaten en een Almere Buiten Monument, de sportkooien worden goed gebruikt en het staat er vol met bijzondere bomen.

Datum: 23 juni 2010
Locatie: Evenaar

Programma Poëzie & woord

13.00 uur Start Poëzie & Woord
o Officiële opening door wethouder Arno Visser
o Onthulling gedicht De Okkernoot van leerlingen De Dukdalf i.s.m. Hein Walter
(ter hoogte van de Makassarweg)
14.00 uur Onthulling gedicht De Zwarte Populier van bewoners Rode Flat i.s.m. Hein Walter
(ter hoogte van het BuitenHout College)

15.00 uur Onthulling gedicht Magnolia van leerlingen BuitenHout College i.s.m. Hein Walter
(ter hoogte van het meest oostelijke punt van de Evenaar)

17:00 uur Einde

Programma Sport & Beweging

13.00 - 17.00 uur Start Sport & Beweging (Playgrounds) Tennisclinics i.s.m. Joymere
Basketbalclinic en competitie i.s.m. Pioneers
Voetbalcompetitie voor meiden tot 14 jaar i.s.m. Talent in Opleiding Jeu de boules competitie voor senioren i.s.m. Jeu de Boules Almere Skeelerclinic (start 13.30 uur 14.45 uur en 16.00 uur, duur 1 uur, locatie ter hoogte van de basketbalvelden)
Demonstratie BMX, Inline Skating en Skateboard (start 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur, locatie Skatebaan)