Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Informatieavond looproute Woonservicewijk Westerdok

17 juni 2010

Stadsdeel Centrum creëert een zogenaamde `looproute' van de Vinkenstraat naar het Westerdok. Een looproute is een aanpassing van de openbare ruimte, zodat deze zonder obstakels goed begaanbaar is voor bijvoorbeeld ouderen of mensen met een beperking. Op woensdag 23 juni organiseert stadsdeel Centrum over deze plannen een informatieavond.

De looproute `Woonservicewijk Westerdok' loopt van Vinkenstraat 185 (Rietvinck) via Haarlemmerplein, Haarlemmerstraat naar Westerdok. Een woonservicewijk maakt het, dankzij geschikte woningen en voorzieningen, mogelijk dat mensen die ouder worden of meer zorg nodig hebben zo lang mogelijk ergens kunnen blijven wonen. In stadsdeel Centrum is in 2003 gestart met het ontwikkelen van een woonservicewijk in de Czaar Peterbuurt. Ook zijn in deze periode de woonservicewijken in de Jordaan/Haarlemmerbuurt (inclusief de nieuwbouw Westerdok) en de Plantage/Weesperbuurt gerealiseerd. Looproutes zijn onderdeel van zo'n woonservicewijk.

Looproutes

Door het creëren van looproutes wordt de openbare ruimte aangepast en ontdaan van barrières, zodat deze goed begaanbaar wordt voor ouderen en mensen met een beperking. Dit betekent geen hoge stoepen, geen geparkeerde auto's, fietsen of andere objecten op de stoep en voldoende rustpunten op de route. Het is de bedoeling dat de looproute voorzieningen met elkaar verbindt waar ouderen en mensen met een beperking gebruik van maken, zoals een verzorgingstehuis, het Huis van de Buurt, maar ook de plaatselijke supermarkt.

Uw hulp is welkom

Om de looproute te realiseren en vrij te houden van fietsen, auto's en andere obstakels (bankjes, geveltuinen, etc.) is uw medewerking nodig. Daarom organiseert stadsdeel Centrum op 23 juni een informatieavond. Enerzijds om u als buurtbewoner te informeren over de verandering in uw straat, wanneer de aanpassingen plaatsvinden en afgerond zijn; en anderzijds heeft u de gelegenheid om vragen te stellen en ideeën in te brengen om de looproute tot een succes te maken en te behouden.

Woensdag 23 juni, Dienstencentrum Straat en Dijk (Haarlemmerstraat 132-136), aanvang 20.00 uur. Meer informatie: www.centrum.amsterdam.nl > Zorg en welzijn > Woonservicebuurten.
---