Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

NWO lanceert op 23 juni strategie 'Groeien met Kennis'

16 juni 2010

PERSUITNODIGING NWO

Met uitgebreide reactie van Lubbers en Goulmy

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) presenteert op 23 juni haar strategie voor de periode 2011-2014. De staatssecretaris van OCW Marja van Bijsterveldt, oud-premier Ruud Lubbers en hoogleraar Els Goulmy geven hun reactie. De presentatie vindt plaats in het Lucent Danstheater in Den Haag. Pers is, na aanmelding, van harte welkom.

NWO wil samen met wetenschappers, bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties keuzes maken voor de toekomst. Want samen investeren is groeien met kennis. Met deze boodschap presenteert NWO haar strategie voor 2011-2014.

NWO-voorzitter Jos Engelen overhandigt op 23 juni de strategie aan de staatssecretaris van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en verantwoordelijke voor het wetenschapsbeleid, Marja van Bijsterveldt. Na een korte reactie van Van Bijsterveldt, geven Ruud Lubbers en Els Goulmy hun visie op de nieuwe strategie van NWO. Ruud Lubbers, oud-premier, is voorzitter van de Raad van Toezicht van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). Els Goulmy, hoogleraar in de Transplantatiebiologie, ontving in 2002 de NWO-Spinozapremie. Zij is tevens voorzitter van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren.

Vanaf 16.00 uur staat de NWO-strategie 2011-2014 online op www.nwo.nl/strategie2011.

Programma

15.00 uur:

ontvangst

15.30 uur:

presentatie strategisch plan door NWO-voorzitter Jos Engelen

15.50 uur:

overhandiging van de strategie aan Marja van Bijsterveldt - Staatssecretaris OCW

16.00 uur:

Ruud Lubbers geeft zijn reactie

16.30 uur:

Els Goulmy geeft haar reactie

17.00 uur:

Afsluiting door NWO-voorzitter Jos Engelen

Over NWO

NWO is dé nationale wetenschapsfinancier en heeft tot taak het wetenschappelijke onderzoek in Nederland te laten excelleren via nationale competitie. Jaarlijks geeft NWO ruim 700 miljoen euro uit aan subsidies voor toponderzoek en toponderzoekers, vernieuwende instrumenten en apparatuur, en aan instituten waar toponderzoek wordt bedreven. NWO financiert het onderzoek van ruim 5300 getalenteerde wetenschappers aan universiteiten en instellingen. Selectie door middel van peer review is in handen van onafhankelijke deskundigen. NWO bevordert de overdracht van kennis naar de maatschappij.

..............................

Nadere informatie:

* Wij verzoeken u uw komst te melden bij NWO, afdeling Voorlichting en Communicatie

* t.: +31 (0)70 344 07 13, voorlichting@nwo.nl
* www.nwo.nl/strategie2011 (voor het laatste nieuws)