Gemeente Leidschendam-Voorburg


Inloopavond herinrichting Rodelaan

16 juni 2010 - Op woensdag 23 juni in Dekkershoeve, Essepad 6 in Voorburg is er vanaf 18.00 uur een inloopavond voor omwonenden van de Rodelaan. Het zal gaan over het ontwerp voor de herinrichting van de Rodelaan tussen het Oosteinde en de Prins Bernhardlaan.

De afgelopen jaren hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden aan de Rodelaan. Inmiddels zijn de 'vrije kavelwoningen' afgebouwd. Iets verderop zijn ook patiowoningen gebouwd en is het nieuwe gebouw van de scouting in gebruik genomen. Het drukke bouwverkeer dat via de Rodelaan rijdt, is afgenomen. Ook rijdt Randstadrail al weer langere tijd, alleen bij storingen rijden er nu af en toe nog vervangende bussen via de Rodelaan. Nu kan de gemeente werken aan de Rodelaan zonder dat zwaar verkeer de weg weer beschadigt. Dit najaar wil de gemeente het riool onder de Rodelaan vervangen: daarbij krijgt de weg ook een goede fundering. Daarnaast kijkt de gemeente naar de verkeersveiligheid.

Het oude ontwerp van 2008
In 2008 heeft de gemeente een ontwerp gemaakt voor de Rodelaan. Samen met een werkgroep van bewoners die aan de Rodelaan en in de Kleurenbuurt wonen. Op 19 november 2008 is het ontwerp tijdens een inloopavond aan de wijk getoond. De belangrijkste punten waren destijds: Een veilige oversteek voor fietsers van en naar het Veurselaantje, Een veilige oversteek van en naar het park, het beperken van trillingshinder ter hoogte van de oudere woningen en een veilige inrichting van de Rodelaan, ook voor fietsers.

Nieuw ontwerp 2010
In 2008 moesten de uitritten van de woningen op de Rodelaan nog worden ontworpen. Daarnaast bleek de asverspringing ter hoogte van het park op bezwaren te stuiten van omwonenden. Ook de oversteek van het Veurselaantje, die tot veel reacties leidde, is aangepast. De nieuwe uitrit van de patiowoningen en de scouting is meegenomen in dit ontwerp.
De fietsstrook op de Rodelaan wordt iets breder, waardoor de rijbaan smaller wordt. De Rodelaan krijgt 'geluidsarme klinkers' waardoor verkeer minder lawaai zal maken.

Wilt u reageren op het nieuwe ontwerp?
Dat kan! U bent als omwonende van harte welkom op de inloopavond van 23 juni aanstaande.
Bent u verhinderd of bent u geen omwonende? Geen probleem. Stuur uw reactie vóór 24 juni per mail naar: E.Kamphuis@leidschendamvoorburg.nl.