Gemeente Purmerend

Meer poëzie in Purmerend

16 juni 2010

Banieren en doeken in de stad - Op verschillende plekken in Purmerend komen banieren en doeken met gedichten die door Purmerenders zijn gemaakt voor een gedichtenwedstrijd. Op woensdag 23 juni onthult wethouder Roald Helm samen met dichteres Diana Ozon het eerste gedicht op de zijmuur van proeflokaal Bakker.

Gedichtenwedstrijd P600
De gedichten zijn afkomstig van de dichterswedstrijd, georganiseerd door Dichterskring Waterland in het kader van Purmerend 600. Deze wedstrijd leverde ongeveer 350 gedichten op. Achtentwintig zijn geselecteerd en opgenomen in de bundel 'Purmerend dichtbij'. Om de gedichten bekend te maken bij een groter publiek, worden nu op diverse plaatsen in de stad doeken en banieren geplaatst. Zo kan iedereen genieten van de poëzie van eigen grond.

Poëzierevue
In het kader van Reuring organiseert P600 samen met dichteres Diana Ozon in proeflokaal Bakker de `Poëzierevue'. Voorafgaand aan haar programma verrichten Roald Helm (wethouder Cultuur) en Diana Ozon de openingshandeling. De winnaars van de Gedichtenwedstrijd P600 en de dichters van de gedichten die op de doeken en banieren worden gepubliceerd, mogen hun gedicht tijdens de Poëzierevue voordragen. Dichters die van deze kans gebruik willen maken, kunnen zich tot maandag 21 juni aanmelden bij Margreet Verbruggen van bibliotheek Waterland (e-mail mverbruggen@bibliotheekwaterland.nl of tel. 0299-433323).

Ode aan Purmerend
Naast de bijdragen van de inwoners van Purmerend, heeft dichter en tekstschrijver Herman Pieter de Boer een 'Ode aan Purmerend' geschreven. Zijn gedicht is komend jaar te zien op diverse openbare gebouwen in Purmerend zoals het stadhuis, Bibliotheek Waterland en het Waterlandziekenhuis.