Gemeente Hoorn

Gemeenteraad bespreekt jaarrekening 2009 en kadernota 2010

De Hoornse gemeenteraad vergadert op woensdag 23 juni over de jaarstukken van 2009. In de Jaarrekening legt het college verantwoording af aan de gemeenteraad over de gerealiseerde doelstellingen en de daaraan gekoppelde inkomsten en uitgaven over 2009. Op dinsdag 29 juni komt de kadernota 2010 aan bod. In de kadernota stelt de gemeente de begroting 2010 bij en geeft ze een meerjarenraming.

23 juni: Jaarrekening 2009 De gemeente Hoorn sluit 2009 af met een positief resultaat van 7,5 miljoen euro. Dit overschot wordt grotendeels veroorzaakt door zaken die voor 2009 gepland stonden, maar uitgesteld of vertraagd zijn. Het college van B en W doet in de jaarrekening voor 6,5 miljoen euro voorstellen voor het bestemmen van het resultaat. Zo wil het college 1 miljoen gebruiken voor de nieuwe toegangsweg met tunnel onder het spoor. En voor het onderhoud van de zwembaden wil het college 800.000 euro reserveren. De resterende 1 miljoen euro kan in de algemene reserve worden gestort.

29 juni: Kadernota 2010 Uit de kadernota van de gemeente Hoorn blijkt dat de begroting 2010 nog met een positief resultaat afsluit. Daarna is er tot 2014 een oplopend begrotingstekort. De hoogte van dit tekort is nog onzeker, omdat nog niet duidelijk is hoeveel en waarop het Rijk gaat bezuinigen. Eén ding is duidelijk: er moeten keuzes gemaakt worden. Het nieuwe college van B en W vindt dat er een koerswijziging ingezet moet worden om de ambities van de coalitie waar te kunnen maken.

Vooruitlopend op het college-uitvoeringsplan geeft het college in de Kadernota 2010 de prioriteiten voor het eerste bestuursjaar aan. De ombuigingsoperatie staat bovenaan de lijst van topprioriteiten. Ook de verbetering van de dienstverlening en de toegangsweg naar de binnenstad staan op de lijst.

Bezoek raadsvergadering De raadsvergaderingen van 23 en 29 juni starten om 20.00 uur in de raadszaal van het stadhuis, aan de Nieuwe Steen 1. Alle publiek is van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.