Gemeente Almelo

Almelo organiseert veteranenbijeenkomst

4 juni 2010 - De Gemeente Almelo organiseert dit jaar voor de eerste keer een veteranenbijeenkomst. De Almelose veteranen zijn door burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld uitgenodigd voor een bijeenkomst op woensdag 23 juni om 19.30 uur in het Polmanstadion.

Veteranen salueren

Aan de Nederlandse gemeenten wordt ieder jaar gevraagd om op of rondom de Nederlandse Veteranendag ook lokaal aandacht te besteden aan de veteranen in hun woonplaats. In 2009 deden al ruim 300 gemeenten iets speciaals voor `hun' veteranen. Gemeente Almelo wil dit jaar ook een veteranenbijeenkomst organiseren. Omdat de landelijke bijeenkomst in Den Haag op zaterdag 26 juni plaatsvindt en daar veel veteranen aan deelnemen heeft Almelo besloten de bijeenkomst te houden op woensdag 23 juni.

Erkenning en waardering
De Nederlandse Veteranendag is een nationaal initiatief. Een cadeau voor alle veteranen. Een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor veteranen centraal staat. Bedoeld voor alle veteranen, zowel `oude' veteranen (WO II en het KNIL) en `jonge' veteranen ingezet in vredesmissies zoals voormalig Joegoslaviƫ en Afghanistan.

Aanmelding voor 14 juni
De uitnodigingen zijn verstuurd aan de hand van een ontvangen adressenlijst van het Veteraneninstituut. Bent u wel veteraan maar niet aangemeld bij het Veteraneninstituut en wilt u de bijeenkomst op 23 juni bijwonen? Dan kunt u zich (met partner) voor uiterlijk 14 juni aanmelden via het e-mailadres: g.wolters@almelo.nl onder vermelding van uw adresgegevens, aantal personen, missie en jaartal.