ook duurzame vis op de kaart!
Persbericht 22 juni 2010
Sectorvoorzitter KHN Restaurants Bianchi ook MSC gecertificeerd
Zet ook duurzame vis op de kaart!
Amsterdam, 22 juni 2010 - Gisteren heeft de demissionair minister van
LNV, Gerda Verburg het MSC certificaat uitgereikt aan Gijsbert Bianchi,
voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. Met het certificaat neemt
de sectorvoorzitter Restaurants met zijn restaurant Zuid Zeeland in
Amsterdam deel aan de campagne 'Duurzame vis op de kaart'. Als
onderdeel van de campagne, heeft restaurant Zuid Zeeland ook de MSC
certificering doorlopen om zijn duurzame werkwijze in het restaurant
nog eens extra te benadrukken.
Online assessment
Duurzame vis op de kaart Zuid Zeeland werkt in haar restaurant al met
veel duurzame en biologische producten om de gasten een verantwoorde
keuze te laten maken. MSC certificering is een extra bevestiging om te
laten zien dat zij als restaurant het verschil kunnen maken. De
certificering van restaurant Zuid Zeeland verliep via het nieuwe online
assessment systeem van MSC om de certificeringprocedure voor de
individuele restaurants sneller te laten verlopen en daarmee
kostenbesparend te werken voor de horecaondernemers.
Duurzame vis op de kaart
De campagne 'Duurzame vis op de kaart' is in januari van start gegaan
tijdens de Horecava. Met als doel horecagelegenheden te stimuleren meer
duurzame vis op de kaart te zetten. New York Pizza sloot zich als
eerste aan bij de campagne.
De MSC-gecertificeerde horecabedrijven:
* Slot Zeist en Hotel Theater Figi in Zeist
* 't Feithuis in Groningen
* Te Pas in Amsterdam,
* Fifteen in Amsterdam,
* Hotel Veldenbos in Nunspeet,
* Restaurant De Parel van Vreeswijk in Nieuwegein
* Restaurant Zuid Zeeland in Amsterdam
* New York Pizza
Koninklijk Horeca Nederland