Warchild


Fietstocht van Almelo naar Berlijn: 600 kilometer voor War Child!

22 juni 2010 - De fietsers van Stichting Ride 4 a Child hebben het volbracht! 600 kilometer fietsen voor War Child, van Almelo naar Berlijn.

Samen de uitdaging aangaan voor het goede doel
In de zomer van 2009 kwamen een aantal collega's uit Almelo op het idee om een fietstocht te organiseren naar Berlijn. Niet alleen voor de lol, maar ook om een goed doel te steunen en voor de uitdaging. Een uitdaging omdat een deel van de deelnemers nooit meer dan 60 kilometer op een dag had gefietst. De uitdaging wordt daarnaast gevonden in de beperkte tijd waarin de fietstocht is afgelegd: 3 dagen. Elke dag hebben de collega's 200 kilometer afgelegd.

Verslag per dag
War Child is ontzettend blij met dit initiatief en ondersteunt deze sportieve en uitdagende actie van harte! Hier alvast een introductie van het verslag van fietser Edward Snuverink: Woensdag 2 juni 2010 De Poppe - Stadthagen: De wekker gaat om 6.00 uur. Ik ben al 10 minuten wakker. Het is zover, we gaan vertrekken. Vandaag fietsen we het eerste stuk naar Berlijn. Ik ga snel even onder de douche en trek mijn fietskleding aan. Nadat ik de laatste spullen gepakt heb en mijn vrouw en kinderen een laatste afscheidskus heb gegeven, stap ik om 6.55 uur op de fiets en ga vanuit Enschede via Losser naar grensovergang De Poppe bij De Lutte aan de A1. Het is prachtig weer en de vooruitzichten zijn gunstig. Het zal tot aan Berlijn mooi weer blijven. De wind komt vandaag uit het noorden en heeft kracht 4. Dat betekent dus zijwind.

Nieuwsgierig geworden? De rest van het verslag met foto's van de tocht is te vinden op www.ride4achild.nl