Onderzoek Wageningen UR draagt bij aan snelle marktintroductie van
natuurlijk Valencene Pure^TM door Isobionics
22 jun 2010
Onderdeel: Plant Sciences Group
De firma Isobionics heeft mede dankzij onderzoek van de Plant Sciences
Group van Wageningen UR in korte tijd het productieporces van Valencene
Pure^TM kunnen ontwikkelen en het product op de markt kunnen brengen.
Valenceen is een aroma dat conventioneel gewonnen wordt uit
sinaasappels en gebruikt wordt door de voedings-, drank-, smaakstof- en
geurstofÂindustrie. Door de samenwerking van Isobionics met Wageningen
UR kon het proces van onderzoek, patentering, productontwikkeling en
marktintroductie plaatsvinden in een periode van minder dan drie jaar.
Het valenceen dat via de innovatieve wijze geproduceerd is, is op de
markt gebracht onder de naam Valencene Pure^TM. Dit product is in
vergelijking met de conventionele valenceen veel zuiverder en
constanter van kwaliteit.
Toine Janssen, CEO Isobionics, zegt hierover: "Het door ons ontwikkelde
natuurlijke Valencene Pure^TM is een echte doorbraak omdat wij het
eerste bedrijf ter wereld zijn dat het is gelukt om dit natuurlijke
ingrediënt op de markt te brengen. Dat succes is mede te danken aan
onze samenwerking met de Plant Sciences Group van Wageningen UR. De
ontwikkeling van dit nieuwe product heeft daardoor slechts drie jaar
geduurd."
Momenteel is Isobionics het enige bedrijf ter wereld dat door middel
van fermentatie geproduceerd valenceen aanbiedt.
Markt enthousiast
De markt voor Valencene Pure^TM omvat klanten in de voedings-, drank-,
smaakstof- en geurstofindustrie in de hele wereld en de toepassingen
variëren van frisdranken en wasmiddelen tot zeep en parfums. De
bedrijven in deze sectoren hebben enthousiast gereageerd op de
introductie van dit baanbrekende product door Isobionics.
Aanzienlijke voordelen
Gewoonlijk wordt valenceen in kleine hoeveelheden gewonnen uit
sinaasappels. Afhankelijk van hoe de oogst uitvalt, variëren de
kwaliteit, de hoeveelheid en de prijs van het conventioneel gewonnen
valenceen, aangezien er voor de productie van valenceen grote
hoeveelheden sinaasappels nodig zijn. Met Valencene Pure^TM behoren
deze problemen tot het verleden. Het is een natuurlijk product waarvan
geur en smaak sterk lijken op het uit sinaasappels gewonnen valenceen.
Valencene Pure^TM is niet alleen bijzonder zuiver, maar bovendien is de
kwaliteit ervan constant evenals de beschikbaarheid. Daarnaast is het
vrij van insecticides en vriendelijk voor het milieu.
Â
---
Valencene Pure^TM is een geregistreerd handelsmerk van Isobionics B.V.
---
Isobionics - www.isobionics.com
Isobionics concentreert zijn activiteiten volledig op de productie en
ontwikkeling van ingrediënten voor smaak- en geurstoffen. Hierbij
wordt gebruikgemaakt van bedrijfseigen biotechnologische technieken,
zoals bijvoorbeeld fermentatieprocessen, hetgeen resulteert in
natuurlijke eindproducten. Isobionics is gevestigd op de Chemelot
Campus in Sittard-Geleen (Nederland).
Plant Sciences Group van Wageningen UR
De Plant Sciences Group van Wageningen UR is een samenwerkingsverband
van Wageningen University, Plant Research International en
Praktijonderzoek Plant & Onmgeving. De groep doet onderzoek en geeft
onderwijs in gebieden zoals plant en gezondheid, duurzame groene
productie, biobased economy, biodiversiteit en de interactie tussen
planten en hun omgeving.
---
Plant Research International