NCRV

Xperience

Roemeense zwerfhonden, studenten Dierverzorging en dierenliefhebster Bridget in Xperience

Dinsdag 22 juni

19.00 uur, Nederland 3

Hoe zou het zijn als je je talent mag bewijzen bij een topper in jouw vakgebied? Als je in de praktijk kunt leren van een expert, die wereldberoemd is op zijn vakgebied? In deze aflevering staat een stage bij de stichting Dutchypuppy van Bridget Maasland op het spel.

Zwerfhonden hebben we in Nederland gelukkig niet, maar in veel andere landen is het een groot probleem. Presentator Bridget Maasland kwam ooit via een van haar programmaâs in aanraking met de situatie van zwerfhonden in Roemenie. Ze wilde wat doen aan het leed van deze honden en begon de stichting Dutchypuppy. Isha, Romy en Sandra zijn drie studenten Dierverzorging en zijn net zulke dierenvrienden als Bridget. Maar zijn zij ook bestand tegen dierenleed en het werken onder druk?

|
Voor de eerste opdracht moeten de studenten mee met de dierenambulance. Een van de studenten blijkt toch niet met alle dieren goed overweg te kunnen. En voor een ander wordt de werkdruk in een hondenasiel te veel. Een student blijft over en zij mag mee naar Roemenie met Bridget. Kan zij het dierenleed aan? En nog belangrijker: Kan zij de dieren helpen? Als deze vragen met ja beantwoord kunnen worden mag de winnares stage lopen bij een ander project van Dutchypuppy in Spanje.

De presentatie van Xperience is in handen van Evelien Bosch.

Deze aflevering werd eerder uitgezonden in juni 2009.