Wageningen Universiteit en Researchcentrum
22 jun 2010 14:30 - 22 jun 2010 17:00
Onderdeel: LEI
Locatie: Den Haag
Organisatie: LEI
Kennismarkt over de productie en consumptie van eiwitten
De veehouderij en het eten van vlees liggen onder vuur. Mensen maken
zich zorgen over de aantasting van het landschap, het dierenwelzijn,
het milieu en de volksgezondheid.
Kunnen we wel vlees en zuivel blijven produceren op de manier die we
gewend zijn? Biedt de productie van plantaardige eiwitten misschien een
alternatief? Wat zijn daarvan de baten en de kosten en wat wil de
consument?
Op 22 juni van 14.30 tot 17.00 uur houdt het LEI in Den Haag een
kennismarkt, waar feiten en fictie benoemd zullen worden rond de
productie en consumptie van vlees en plantaardige vleesvervangers.
Een panel experts is beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Het
panel zal naast LEI-onderzoekers ondermeer bestaan uit: Ger Vos,
Directeur Innovatienetwerk; Ad Kemps, Commercieel directeur Coppens
Diervoeding en mede-ontwikkelaar van de Volwaard kip; Alida Oppers,
Directeur Voedselkwaliteit en Diergezondheid van het ministerie van
Landbouw Natuur en Voedselkaliteit en Bert van den Berg - senior
beleidsmedewerker veehouderij, Dierenbescherming
Inschrijven
Deelname aan de kennismarkt staat open voor iedereen, maar het aantal
plaatsen is beperkt. Registreert u zich daarom tijdig. U wordt dan via
e-mail op de hoogte gehouden over de nadere invulling van het
programma.
---
» Registratieformulier âVlees waarom niet?â, 22 juni, Den HaagÂ
---