Gemeente Beverwijk


Breestraat dicht vanwege werkzaamheden aan gasleiding

Op maandag 21 juni start Joulz (onderdeel van Eneco) met werkzaamheden voor het aanleggen van een gastransportleiding in de Breestraat. De werkzaamheden bestaan uit het lassen van stalen gasleidingen op de Velserweg, het transporteren van deze leidingen naar de Breestraat, het aanleggen van deze leidingen in het fietspad (aan de kant van V&D) van de Breestraat en het trottoir van de Bloksteeg en de Koude Horn. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken.

Stedin (de netbeheerder van Eneco) levert dagelijks gas aan de huishoudens in Beverwijk. Een goede infrastructuur van het gasleidingennetwerk is hierbij van groot belang. Om de gaslevering ook de komende jaren optimaal te kunnen verzorgen is het nodig dat de gasleiding van het Meerplein verlegd wordt naar de Breestraat vanwege de ontwikkelingen op het Meerplein.

Uitvoering
Begonnen wordt in de Breestraat bij de kruising Bloksteeg. Vanaf daar wordt in vier weken gefaseerd gewerkt richting de Velserweg. Na de Breestraat wordt de gasleiding in de Velserweg gelegd, vervolgens in de Bloksteeg en de Koude Horn. De totale werkzaamheden duren tot eind september. De Breestraat is gedurende deze tijd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, fietsen kan wel. Er is voor gekozen om de werkzaamheden op dit moment uit te voeren om een aantal redenen. Vanwege de zomerperiode is gasverbruik minder en komt de gastoevoer aan de huishoudens niet in gevaar. Daarnaast moet, om de feestwerk in de tweede week van augustus door te kunnen laten gaan, zo snel mogelijk gestart worden.

Beverwijk Vitale Stad
Onder het motto 'beter wonen, beter werken, beter leven' werkt Beverwijk aan een grootschalige stedelijke vernieuwing om de stad gereed te maken voor de toekomst. Het programma voorziet in de herstructurering van oude wijken, een levendig, goed bereikbaar stadshart met regionale functies op het gebied van publieke dienstverlening, winkelen en uitgaan, een goede infrastructuur, voldoende recreatieve voorzieningen en openbaar groen en een florerend bedrijventerrein.

Joulz
Joulz biedt het hele pakket van advies, engineering, aanleg en beheer van duurzame energie-infrastructuren. Joulz is actief in heel Nederland, met vestigingen in de grote steden Den Haag, Utrecht, Rotterdam, evenals in Haarlem, Dokkum en Weert. Joulz is onderdeel van Eneco Holding N.V.

Beverwijk, 15 juni 2010