Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.15 uur

Utrecht, 21-06-2010

Aangehouden voor auto-inbraak

UTRECHT In de nacht van zondag 20 op maandag 21 juni heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een inbraak in een auto. Een tweede man werd aangehouden voor belemmering.

Een getuige hoorde rond 00.55 uur op de Van der Goestraat een harde klap en keek naar buiten. Hier zag hij dat een ruit van zijn auto was ingeslagen en een man half in zijn auto hing. Nog voordat de man alarm kon slaan vertrok de verdachte in een auto. De politie werd gewaarschuwd en het signalement van de verdachte en het type van de auto werd doorgegeven.

Niet veel later zagen agenten op de Jutfaseweg de auto rijden. Bij het zien van de politie gaf de bestuurder gas en reed met hoge snelheid weg. De achtervolging werd ingezet. Op de Reitdiepstraat zagen de agenten dat drie personen de auto hadden verlaten en rennend er vandoor gingen. Eén van de verdachten, een 32-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, werd op de Reggestraat aangehouden. De twee andere verdachten wisten uit handen van de politie te blijven. De auto werd in beslag genomen en door een takelbedrijf weggesleept.

Tijdens het optakelen begon een man zich zeer vervelend te gedragen. Toen één van de agenten de man op zijn gedrag wees ging hij helemaal door het lint. De 19-jarige man uit Maarssen werd hierop aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar de twee medeverdachten.

Aanrijding letsel

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Schonauwensingel een aanrijding tussen twee autos plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Omstreeks 17.05 uur reed een 27-jarige vrouw uit Utrecht met haar auto achteruit vanuit de Stromdijklaan de Schonauwensingel op. Op dat moment kwam een 28-jarige automobilist uit Utrecht met zijn auto over de Schonauwensingel aanrijden. De man zag geen kans meer de auto van de vrouw te ontwijken en reed er tegenaan. De vrouw liep door de aanrijding letsel aan haar nek op en werd voor onderzoek naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Auto in de brand

UTRECHT Op de Sartreweg ontstond zondagavond brand in een auto. De politie denkt dat er sprake is van brandstichting.

Getuigen belden omstreeks 23.20 uur via 1-1-2 naar de politie omdat men een aantal mannen zich verdacht zag gedragen bij een auto die geparkeerd stond aan de Sartreweg. Niet veel later kwam de melding dat de auto in de brand stond. Ter plaatse troffen agenten een auto aan die in de brand stond. De brand werd geblust. Getuigen verklaarden dat zij drie mannen hadden gezien en een aantal harde klappen hadden gehoord. Hierna stond de auto in de brand. De mannen waren vertrokken in een auto. De politie gaat uit van brandstichting en heeft de zaak in onderzoek.