Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


in Oost

---

Opening tweede 'deWerkkamer' in Oost

21 juni 2010
Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik heeft donderdag 17 juni 2010 de tweede vestiging van deWerkkamer geopend in de Transvaalbuurt.

Foto: Fatima Elatik en Chretien Mommers openen deWerkkamer (fotograaf: Paul Hilkens )

Samen met Chrétien Mommers, directeur Eigen Haard, verrichte Fatima Elatik de opening van deze tweede vestiging van deWerkkamer in de Pretoriusstraat. Met een digitaal toegangspasje openden zij de deur van het pand waar freelancers, zelfstandigen en telewerkers kunnen werken in flexibele werk- en vergaderplekken. De ruimten zijn modern ingericht en voorzien van allerlei extra's; ook is er een mooie tuin.

Nieuwe en moderne onderneming

Fatima zei in haar speech erg blij te zijn met de vestiging van dit bedrijf in het hart van de Transvaalbuurt. 'Het is ontzettend belangrijk voor deze wijk dat nieuwe, moderne ondernemingen zich hier gaan vestigen. Telewerkers en zelfstandigen kunnen in dit mooi opgeknapte pand werken, vergaderen en cursussen geven. Tegelijk ontmoeten ze elkaar en bouwen ze een netwerk op. De bedrijvigheid die in het pand plaatsvindt, is door de open voorgevel zichtbaar vanaf de straat. En dat heeft weer een gunstig effect op de buurt.'

Foto: Fatima Elatik en Chretien Mommers openen deWerkkamer (fotograaf: Paul Hilkens )

Corporatie knapt pand op

Woningcorporatie Eigen Haard, eigenaar van het pand, heeft het pand opgeknapt, in overleg met deWerkkamer. De corporatie is in het kader wijkaanpak Transvaalbuurt actief bezig om vrijkomende bedrijfsruimtes in de Transvaalbuurt goed in te vullen. Rob van Bodegom, één van de vier initiatiefnemers van het bedrijf, vertelt: 'Zij zochten om de bedrijvigheid hier te stimuleren, een ondernemer als wij en wij zochten een locatie niet ver van onze eerste vestiging aan de Archimedesweg. Want als die vol zit, kunnen mensen gemakkelijk uitwijken naar deze locatie in de Transvaalbuurt.' Toen zij met elkaar in contact kwamen, was de zaak snel rond.

Gezonde wijkeconomie

Het stadsdeel heeft subsidie verleend in het kader van de regeling Economische Kansenzone. De ondernemer krijgt de helft van investeringen in de inventaris terug. Deze regeling heeft tot doel de buurteconomie in bepaalde wijken te verbeteren. In Oost zijn de Transvaalbuurt, de Indische Buurt en de Dapperbuurt aangewezen als economische kansenzone. Deze regeling heeft al menig ondernemer over de streep getrokken. Een gezonde wijkeconomie is een belangrijke peiler van de wijkaanpak.

Meer info: www.deWerkkamer.com.

---