Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


SAC Driemond geslagen

---


1e paal SAC Driemond geslagen

21 juni 2010

Vrijdag 18 juni werd het startsein gegeven voor de bouw van het Sport- en Activiteiten Centrum Driemond. Portefeuillehouder Sport en Recreatie Emile Jaensch, had de eer om de 1e paal te slaan.

Het SAC omvat een sporthal van ca. 2.000 m2 met twee tennisbanen, een gymzaal, kantoor- en kleedruimten en een ruime kantine met een buurthuis. De Stichting SAC wordt eigenaar en exploitant van de accommodatie. S.V. Geinburgia, Driemond Fit, de Dorpsraad Driemond, de Jan Woudsmaschool en de Cornelis Jetsesschool worden de vaste gebruikers. Het plan wordt ondersteund door het Stadsdeel Zuidoost en de Gemeente Amsterdam.

Gezamenlijk gebruik
Onderzoek wijst uit dat het combineren van sporthallen en gymzalen leidt tot optimaal gebruik ervan. Een gezamenlijk gebruik door scholen en verenigingen komt de gemeenschapszin in het dorp ten goede. De schoolkinderen komen al vroeg bij de verenigingen over de vloer en worden gestimuleerd gebruik te maken van het sportaanbod. De Dorsraad Driemond gebruikt het gebouw om kantoor te houden en om er de "dorpse" bijeenkomsten te organiseren. De sportkantine vervult tevens de rol van buurthuis. Alle inwoners van Driemond, zowel jong als oud, krijgen een eigen plek waar bruisende activiteiten plaatsvinden. Het wordt dé nieuwe sociale en sportieve ontmoetingsplaats met cultuur voor en door de bewoners en waar ouderen in het dorp straks dagelijks terechtkunnen voor een praatje of spelletje.
( bytes)

---