Gemeente Drechterland

21-6-2010
Scholarship voor overheidstalent

Talent for Governance bezoekt gemeente Drechterland

Deze gehele week is de gemeente Drechterland de werkplek voor Talent for Governance, een initiatief van The Hague Academy for Local Governance. De gemeente stelt een scholarschip-plaats beschikbaar aan een jonge ambtenaar uit een ontwikkelingsland.
Door middel van praktijkgerichte activiteiten en opdrachten binnen de gemeentelijke organisatie vergroot de gastambtenaar zijn of haar vakkennis en ontmoet zo buitenlandse vakcollegaâs.

Talent uit Albanië
Drechterland begeleidt deze week een jong Albanees talent Ina Xhakoni (31). Ina heeft al een flinke carrière achter zich bij de lokale overheid van Durres, in het westen van Albanië. Na haar studie in Environment Sciences solliciteerde ze bij de gemeente Durres om als milieu-inspecteur aan de slag te gaan. Inmiddels werkt ze al acht jaar voor de op één na grootste stad van het land. Inaâs professionele passie is vooral op het milieu geconcentreerd en de daarmee samenhangende beleidsvelden duurzaamheid, productie, landgebruik en natuurbescherming. Ina is bij Drechterland aan het juiste adres. Drechterland is als Millennium Gemeente volop bezig met onder meer duurzaamheid en landschapsprojecten. Volgens Ina is Albanië weliswaar een land in opkomst, maar kan zij aan de hand van inspirerende en praktische voorbeelden van projecten en beleidsinstrumentaria haar werk optimaliseren.