Gemeente Zoetermeer

Start aanleg rotondes op noordelijke bedrijventerreinen

Op de bedrijventerreinen Hoornerhage en Zoeterhage worden in de komende maanden vier rotondes aangelegd. Dit gebeurt op de kruispunten Fokkerstraat/Van der Hagenstraat, Van der Hagenstraat/Edisonstraat, Edisonstraat/Franklinstraat en Marconistraat/Edisonstraat. Doel van de rotondes is het verkeer sneller en veiliger af te wikkelen.

Vanaf maandag 21 juni vinden voorbereidende werkzaamheden aan het groen plaats. Verkeer ondervindt hiervan geen hinder. In de week van 28 juni wordt gestart met de werkzaamheden aan de kruispunten zelf. Deze worden in fases afgesloten.

Busroutes worden hiervoor aangepast. Omleidingroutes voor het autoverkeer worden met borden aangegeven. De bedrijven en het Van Tuyllpark blijven steeds bereikbaar. Eind augustus 2010 zijn de werkzaamheden naar verwachting afgerond.

Uit een enquête onder omwonenden en gesprekken met bedrijven is gebleken dat bij de genoemde kruispunten de verkeerssituatie veiliger en de doorstroming beter kan. Dit heeft geresulteerd in de plannen voor de rotondes.

Meer weten?

* Mobiliteitsplan Zoetermeer