nijntje is jarig en geeft een cadeau aan de wereld

18/06/2010 14:36

Butterfly Works

Amsterdam - Nijntje viert maandag 21 juni haar 55ste verjaardag en daarom geeft ze een cadeau aan de kinderen in ontwikkelingslanden. Te beginnen bij kinderen in Caracas, Venezuela. Onder de naam 'play and learn with miffy' (Speel en leer met nijntje) combineert Butterfly Works de unieke kwaliteiten van illustratie legende Dick Bruna met lokale ontwerp- en onderwijsexpertise. Zo draagt nijntje bij aan de ontwikkeling van peuters en kleuters in ontwikkelingslanden. 'play and learn with miffy' is een initiatief van Butterfly Works en Mercis bv.

Dick Bruna en vroegtijdige ontwikkeling bij kinderen

De Nederlandse illustrator en bedenker van nijntje, Dick Bruna, is wereldwijd bekend door zijn unieke ontwerpen en herkenbare verhalen. Ieder aspect van de nijntje boekjes is zo ontworpen dat het jonge kinderen stimuleert in hun ontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die betrokken worden bij goed geconstrueerde vroegtijdige ontwikkelingsprogramma's, zich vaak beter sociaal, verbaal en emotioneel ontwikkelen. Het is juist dit soort aandacht die ontbeert in ontwikkelingslanden. 'play and learn with miffy' is daarom een investering in de toekomst van een land.

Reizende ontwerpstudio's

Wereldwijd richt 'play and learn with miffy' tijdelijke designstudio's in met locale illustratie- en schrijftalenten. Geïnspireerd door het gedachtegoed van Dick Bruna gaan deze talenten op zoek naar creatieve ideeën van kinderen ter plaatse. Tekeningen en ideeën van kinderen vormen de inspiratie voor het ontwerp van een lokaal karakter en verhaallijn. Op basis van dit karakter en zijn/haar gezamenlijk gecreëerde wereld, wordt een boekje, instructieposters en een productenlijn gemaakt.

Mercis bv

Mercis bv beheert sinds 1971 wereldwijd de auteursrechten van Dick Bruna en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van alle producten. Mercis initieert daarnaast vele activiteiten om het werk van Dick Bruna wereldwijd bekend te maken.

Butterfly Works

Butterfly Works is een social design studio waarin design leidend is voor het beantwoorden van internationale sociale vraagstukken. Butterfly Works ontwikkelde eerder onder andere Return to Sender in samenwerking met Katja Schuurman en presenteerde onlangs het co-designed sneakermerk !SYOU.

'play and learn with miffy' is mede gefinancierd door de Bernard van Leer Foundation.

Volg miffy via Twitter

Volg 'play and learn with miffy' via @miffyspresent






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/