Ingezonden persbericht

20-06-2010
PERSBERICHT: ROBERT DOORNBOS EINDIGT OP 9E EN 5E PLAATS IN JARAMA

Op het Spaanse circuit van Jarama, vlakbij Madrid, vond het 4e weekend van de Superleague Formula plaats onder een stralende zon. Op zaterdag had Robert Doornbos zich verzekerd van de 11e startplaats met de wagen van de Braziliaanse club SC Corinthians.
De start van de eerste wedstrijd verliep super, Doornbos passeerde onmiddellijk drie auto's op het lange rechte stuk. Met het ongeval tijdens het vorige raceweekend in Magny-Cours nog in het achterhoofd is hij voorzichtig bij het aanremmen voor de eerste bocht. Een goede pitstop van het Azerti team zorgt jammer genoeg niet voor een verbetering van positie voor SC Corinthians, dat uiteindelijk als negende finisht.

Robert Doornbos: "Ik heb het maximale gedaan wat er mogelijk was tijdens de wedstrijd. Ik had af te rekenen met een remprobleem dat nog veel erger was dan tijdens de kwalificaties waardoor ik in de remzones onmogelijk andere wagens kon aanvallen."

Van de 10e plaats in de 2e wedstrijd kan Doornbos al snel opklimmen naar de 4e plaats in de rangschikking, maar na de pitstop zit hij volledig vast achter Craig Dolby (Tottenham Hotspur) en James Walker (Liverpool). Het circuit van Jarama is erg krap en inhalen is moeilijk en bovendien niet zonder risico, waardoor de auto van SC Corinthians op een toch verdienstelijke 5e plaats de finishvlag haalt.

Robert Doornbos: "Ik had alweer een goede start, ik ging onmiddellijk van de 10e naar de 4e plaatsin de openingsronde. We hadden echter een probleem met de downforce op de auto, waardoor het team tijdens de pitstop de voorvleugel snel moest bijregelen. De motor sloeg dan ook nog eens af. De jongens van het team hebben echt super werk geleverd om mijn wagen weer aan de praat te krijgen. Bij het rijden door de pitstraat moest ik eens remmen voor Dolby, die net voor mijn neus naar buiten reed.
De volgende race is op de Nürburgring in Duitsland, waar ik 2 jaar geleden al eens won in de Superleague Formula. Ik kijk er dus enorm naar uit om daar (volgend weekend al) terug te komen."